maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Hauskaa Vappua!

Vappuaatto aamu valkeni aurinkoisena, mutta kylmänä – yöllä on ollut pakkasta. Koko viikonlopun on ollut kova ja kylmä tuuli. Kävimme eilen heti aamusta koirien kanssa n. 7km sauvakävelylenkin altaalla. Vaikka oli varhainen aamu, oli useita tuttuja ja tuntemattomia koiraihmisiä koirineen liikkeellä. Altaalla on nyt hyvä käydä lenkillä, kun siellä tiet ovat lumettomat ja kuivat, eikä kalastajat ole vielä tullut sinne – muutama lintubongari on nähty. Paluumatkalla tulimme jäätä pitkin takaisin niin pitkälle, kuin vain saatoimme. Koska sää oli kaunis, istuskelimme välillä rantakivillä koirien tonkiessa rantaheinikkoa.
Heti lenkin jälkeen lähdimme mökille risujen polttoon. Risukasa oli jäänyt viime vuonna kaadetuista puista. Nyt ei ainakaan ollut pelkoa, että tuli leviää maastoon. Käveltiin myös jäällä, mutta ei menty pitkälle, kun molemmin puolin pusikossa kaakatti hanhet – ei haluttu häiritä niitä. Viikonloppuna tuli oltua paljon ulkona, tulimme eilenkin kotiin vasta alkuillasta. Mökkeilykausi on nyt tullut avattua myös tällä korkeudella.
Lämpenevästä säästä ei ole vielä toivoakaan, ennusteen mukaan täällä palataan tulevina päivinä kylmempiin päivälämpötiloihin ja Siperiasta puhaltava tuuli pitää huolen, että toppatakki ja pipo ei jouda vielä varastoon. Toisaalta tuuli ja yöpakkanen pitää maaston kuivempana ja kuivaa vesilätäköt.
Olemme seuranneet Pekan kanssa lintujen touhuja. Peipot ovat saapuneet sankoin joukoin ja eilen yksi pari aloitti pesän tekemistä yhteen lintupöntöistä. Kyseiseen pönttöön ei ole vielä yksikään lintu tehnyt pesää, vaikka pönttö on ollut puussa jo muutaman vuoden. Nyt peipot konsertoi korvia huumaavasti, mutta kun pesintä alkaa hiljenevät.
Tänään olisi tarkoitus lähteä ostamaan Verkkokaupasta kamerareppu, entinen reppu – ei kameralle tarkoitettu – on tullut tiensä päähän. Voisihan sen repun tilata kotiin netin kautta, mutta pääseepä himosoppaaja Pekka samalla käymään Bauhaus:issa. Ei Pekka yleensä osta mitään, kunhan kattelee ja hypistelee – vähään tyytyväinen. Minun pitää ottaa ”pitkä pinna” mukaan itselleni, että en hoputtaisi Pekkaa.
Olemme aloittaneet jätteen lajittelun, koskien talven aikana kertyneitä sanomalehtinippuja, tyhjentyneitä lasipurkkeja ja muovirasioita. Nyt on hyvää aikaa lajitella ja viedä ylimääräiset tai kannettomat purkit ja rasiat kierrätykseen. Koirien huone pitää siivota ja vaihtaa puhtaat aluset näin keskellä pahinta kura-aikaa. Huushollissa riittää vielä myös tekemistä, talvimattojen varastoon viemien oli vain alkusoitto. Ikkunat saavat odottaa vielä sään lämpenemistä, eihän sitä kaikkea tarvitse kerralla tehdä.
Parrat ovat syöneet aamuruuan ja saaneet jälkiruuaksi PEDIGREE® DentaStix –hammastikun, se on koirille suurinta herkkua pannukakun ohella. Molemmat herkut saa Ihqun hyppäämään metrin korkeudelle ja kiljumaan, Unski pelkästään kiljuu. Nyt liikenteeseen, ettei mene koko päivä hukkaan. Koirien kanssa pitää myös käydä vielä kunnon lenkki tänään.
Oikein mukavaa vappuaattoa ja -päivää! Toivottavasti hyinen sää hieman rauhoitta.

Ei kommentteja: