keskiviikkona, toukokuuta 02, 2012

Vappu ohi on.

 Uusi kamerareppu.
 Kesäkengät.
 Ihqu Laitakarissa 30.04.2012.
Laitakari 30.04.2012.
 Laitakari 30.04.2012.
 Pitkänkarin edustalla meren jää vielä kestävää 30.04.2012. Tämä lätäkkö ei ole Taivalvaaran kaivoksen jätevesiallas, vaikka väri onkin aika hurja.
 Ihqu ja Unski Iijoen rannalla.
 Maisemoitu rantareitti Iijoen rannalla.
 Sorsat.
 Telkät.

 Iijoessa virtaa vesi, Unskin kuonon jälki linssissä.

keskiviikko aamuna 02.05.2012 - maa valkoisena.
Maanantaina 30.04.2012 kävimme Oulusta palattuamme katsomassa mökillä ja Laitakarissa onko myrskyisä tuuli saanut jäitä liikkeelle - ei ollut. Pitkänkarin edustalla kesti vielä jää kävellä, vaikka metsäojista virtasi sulamisvedet koko ajan mereen. Viimepäivät on ollu tosi tuulisia - raivostuttavan hyytävää ja kovaa tuulta - pakko purnata vaikka tuulelle ei voi mitään.
Vappupäivänä kävimme Martan luona simalla ja munkkikahvilla kävellen. Poikkesimme Illinsaaren kautta ja kävelymatkaa tuli kaikkiaan n. 10km. Kyllä tunsi matkan pituuden jaloissa, on se vaan kurja kävellä asvaltilla pitkiä matkoja.Paluumatkalla kuvasin tulvivaa Iijokea, Unskin ryökäle tökkäs jossain vaiheessa kunonjälkensä kameran lissiin ja kuvissa näkyy sumea alue. Huomasin likaisen lissin vasta kun laitoin kameraa reppuun. Minulla oli vielä vanha kamerareppu käytössä, mutta eiköhän uusi reppu pääse vielä tositoimiin.
Pekalle tuli pikakomennus töihin eilen illalla ja tällä kertaa se joutui lähtemään työautolla Oulusta, joten minulle jäi "loisto" omaan käyttöön. Sille onkin heti tänään käyttöä, kun pitää käydä ostamassa linnuille Haukiputaan Musti&Mirri:stä hirssinsiemeniä. Yön aikana oli satanut lumen sekaista räntää - vai oisko pelkkää räntää ja maa oli valkoisena. Pitää helpottaa vähän muuttolintuja ruuan hankkimisessa.
Jaa, että onko olo rentoutunut ja levännyt näin vapaapäivien jälkeen? Ei ihan, nuppi on pirteä mutta kintut kipeinä.
Torstaina pääsemme yhteislenkille Anun ja Jolin kanssa. On tosi mukava nähdä Jolia ja Unski pääsee kunnon vauhtiin ja formulointiin Jolin kanssa.
Nyt eväiden tekoon ja iloisena töihin.

Ei kommentteja: