perjantaina, toukokuuta 25, 2012

Iran ja Jolin synttärilenkillä

 Lenkillä Jolin ja Sarin kanssa 23.05.2012.

 Ira

 Kuvattu hirvitornista.
 Parrat ja Ira.
 Lenkillä Jolin ja Anun kanssa 24.05.2012.


Kirjoittelen tätä perjantai iltana, ilta on kulunut tosi verkkaisissa merkeissä. Olin tänään viimeisen työpäivän arkistointihommissa, päivän päätteeksi juotiin kakkukahveet. Oli vähän puhetta, että menisin sinne jatkamaan hommia syksyllä – lupasin että minulle saa soittaa marjastuskauden jälkeen – sillä varauksella että jos syksy on sateinen saa soittaa aiemminkin.
Maanantaina aloitan Sanminalla Haukiputaalla, kesäloman tuuraajana. Työsopimus tehdään kesäkuun loppuun ja nyt tuntuu että ei haittaa vaikka sen jälkeen saisi valmistautua marjastukseen. Nyt on vain niin väsyny olo, että mieli varmasti muuttuu ja jos työsopimusta jatketaan – ilosta kiljuen suostun.
Koko viikko on mennyt liikunnan merkeissä. Maanantaina töiden jälkeen käytiin partojen kanssa reilun parin tunnin lenkillä. Kamera ei ollut mukana, mutta sain unohtumattoman muistikuvan valtavan suuresta linnusta joka lähti ojan takaa metsän reunasta läheltä meitä – sen täytyi olla joku kotka, oli se niin valtava. Taivaalla tosi korkealla kuovi rääkyi kimeästi niin kauan, että iso lintu katosi horisonttiin. Meren rannassa oli paljon erilaisia lintuja ja kirkuna oli korvia huumaava.
Tiistain pyöräilin töihin ja kävin iltapäivällä kuvaamassa Reetun koiria – parroilla oli luunsyönti ilta. Keskiviikkona käytiin Sarin ja Iran kanssa pitkällä lenkillä ja herkuteltiin Iran ja Jolin 1v. synttäreitä.
Torstaina oli sitten toinen synttärisankari Joli Anun kanssa meidän lenkkikaverina, samoissa maastoissa missä kävimme Sarin ja Iran kanssa. Parrat oli eilen jo aika rauhallisia lenkkikavereita. Maasto oli tosi kuivaa, jäkälät vain mureni askelten alla vaikka paikoin oli isoja vesilammikoita. Eilen jopa uskaltauduin teepaidassa lenkille, sää on sen verran lämmennyt vaikkakin aluksi pilvinen. Myös pitkälahkeiset kalsarit sai jäädä kotiin, eikös se vähä tarkoita sitä että kesä olisi jo kynnyksellä? Alkoi jo ropassa tuntumaan, että on tullut joka päivä käytyä pitkillä lenkkeillä. Ei tarvinnut unta houkutella nukkumaan käydessä.
Pekka tuli kotiin illalla ja toi ”roskapuuta” melkoisen läjän tullessaan. Huomenaamulla odottaa kiva aamujumppa kun pinoan puita Pekan kaverina liiteriin. Tänään en tee enää mitään... hyvä jos pysyn hereillä Kova laki sarjan ajan.
Rikkoutuneen objektiivinin tilalle tilaamani samanlainen objektiivi tuli eilen - nopeaa palvelua Rajalalta! Nyt kamerakamat kulkee uudessa kamerarepussa... sitte tietenki joku koira juoksee minut kumoon... Iralla on vähän sellaisia vinkeitä että se juoksee päin - muutaman kerran tullut melkein kampatuksi. No, toivotaan että tämä putki kestää edes yhtä kauan kuin edellinen.
Toivottavasti Pasi tulee viikonlopulla käväseen ja toivottavasti aurinkolasini löytyy Sarin luota... miten ne sinne joutui... se on mysteeri sillä kukaan ei muista :)!
Leppoisaa perjantai iltaa!

Ei kommentteja: