maanantaina, toukokuuta 28, 2012

Keväällä valmistautumista talveen.

Lumijoen emännän kukkaloistoa. 


 Kaikki liikenteessä olevat kuvat kuvattu autosta (Pekka oli ratissa) 26.05.2012 välillä Liminka Haarasilta-Ii.

Haarasillan liikenneympyrän rikkoutunut taideteos.
 Vihiluodon kalakauppa ja myymälä.
 Liikenneopaste.

 Liikennevalo näyttää punaista.
Pohjantie pohjoisen suuntaan ylikulkusillalta kuvattuna.
 Pohjantietä pohjoiseen.
Kohta saavutaan Iihin.
Valvontaa ja pylväitä Kärkkäisen risteyksestä Iin suuntaan.
 Alarannan suunnasta ensimmäiseen liikenneympyrään Iissä.
 Iissä ollaan opasteiden mukaan.
 Toinen liikenneympyrä Iin "keskustassa".
 Komea ehostettu tökäri.
 Saavumme Iin toiselle sillalle.
 Yksityiskohta kävelysillan huipusta... piste iin päällä... kai.
 Heti siltojen jälkeen tosi hyvä kalakauppa... kannattaa poiketa.
 Näinhän se oli... kyltti muistona Pohjois-Iin pysäkin katoksen katolla.
26.05.2012 Merenrannassa vielä hyytävän kylmää... ei lepata koivun lehdet vielä.
 Hyytävän kylmä, mutta kaunis ilta Pitkässäkarissa.
Lauantai aamu aloitettiin purkamalla liiteriin osa Pekan tuomista puuvärkeistä ja lähdimme sen jälkeen viemään Pekan työajokki hallille Juurusuolle. Minä köröttelin Ihqudaan kanssa sinne omalla autolla perässä ja lähdimme sieltä suoraan käväseen Lumijoella. Pasilla oli peltotyö kiireitä ja koska meillä kuitenkin oli Oulun seudulla ajoa, oli sama poiketa myös Lumijoella pikku tuliaisen kera.
Paluumatkalla napsin huvikseni kuvia liikkuvasta autosta. Poikkesimme Sarin luona hakemassa kyläilemässä olleet aurinkolasini ja jatkoimme pian kotimatkaa. Minulla oli ylimääräistä virtaa, jostain ihmeen syystä joten kotiin tultuamme aloitin ikkunoiden pesun.
Heti sunnuntai aamuna pesin loput ikkunat ja sitten jatkoimme puusavottaa pihalla. Pekka sahasi moottorisahalla puita ja minä kärräsin niitä liiteriin. Kärräsin liiteriin myös ulkona olleen pinon saunapuita. Iltapäivällä lähdin käymään Martan luona pullakahvilla, siinä tuli samalla vaihdettua viimeiset kuulumiset.
Illalla käytiin vielä kiertämässä pienempi lenkki altaalla, siellä oli onneksi koirille paljon haisteltavaa, joten ne oli ihan tyytyväisiä loppuillan. Pekka lämmitti illan päätteeksi saunan ja sen jälkeen ennätti vasta ajatella maanantai aamua ja töihin menoa.
Nyt on ensimmäinen työpäivä takana, ihan mukavasti meni ja oli tosi mukava nähdä viime kesänä tutuksi tulleita työkavereita. Se on vähä niin, että me kesälomien tuuraajat ollaan kuin kärpäsiä... saavumme kun kesä saapuu.
Ei tänne kyllä mikään kesä ole vielä saapunut (kalenteri kertoo että on loppukevät), korkeintaan sisätiloihin. Kun ikkunasta kattoo on kaunista ja aurinko paistaa... mutta meneppä ulos, niin saat hyytävän kylmän tuulen niskaasi ja ei siinä helkkarin tuulessa tarkene kuin toppatakki päällä. Tässä meren läheisyydessä asumisesta on omat hyvät ja huonot puolensa.
Kävin kirjoittelun välissä hakemassa konnat ulkoaltaasta sisälle. On luvattu kylmiä öitä, joten saavat lämmitellä sisällä ja sulatella saamaansa kala-ateriaa.
Nyt koneelta kohti makkaria ja untenmaille. Pitää aamulla herätä ajoissa ja keittää jauhelihakeitto, en ennättänyt sitä tehdä tänä iltana. Vaikka töissä on tosi mukava käydä, mun ongelma on eväiden teko. En voi aamulla ruokaan koskea, saatika tehdä eväitä. Ostan jotain valmista kaupasta, tai en ota ollenkaan eväitä... tänään kävin ostamassa pari sämpylää ruokalasta. Ruokalassahan voisi käydä syömässä ihan kunnolla aamuvuorossa ja edullisesti. Se vain sijaitsee toisessa päässä työpaikkaa, eikä viitsi lähteä sinne asti syömään, tulee kiirus ruokatauolla... on se niin vaikeeta :)!
Oikein mukavaa ja aurinkoista lakanutta viikkoa... vaikka taitaa sää viilentyä vähän koko Suomessa.

Ei kommentteja: