sunnuntaina, toukokuuta 06, 2012

Kuin syysmyrskyn tuiverruksessa

 Metsähanhia ja Ihqu.Ei päivä juuri valkene, tuulee, sataa ja on harmaata. Eilen illalla myrskyisen ja sateisen jälkeen luulin nukkuneeni prinsessan unta ohi kevään kesän ja heränneeni syksyyn. Tuuli riepotteli pihalla tepastelevia västäräkkejäkin niin, että niiden pyrstösulat kääntyivät välillä poikittain tuulen voimasta.  Ennusteen mukaan sään pitäisi nyt kirkastua ja iltapäivällä pitäisi myös aurinko näyttäytyä.
Käytiin partojen kanssa heti aamusta mökillä katsomassa kuinka siellä on pärjätty syksyisessä säässä. Kun pääsimme mökille sade loppui sopivasti ja koirilla oli paljon haistelemista. En mennyt ihan rantaan asti, ettei rantapusikossa olevat hanhet häiriinny. Koirat ei välittäneet hanhista, niillä oli niin paljon haisteltavaa. Rantalääseiköstä pelmahti lentoon jos minkä kokoista lintua. En ennättänyt tunnistaa niitä, valvoin ettei Unski innostu niiden takaa-ajoon. Unskia ei onneksi linnut kiinnostanut, rantatieltä löytynyt keppi oli mielenkiintoisempi.
Meri näytti jo melkein jäättömältä, vain matalikon kohdalla oli vielä jäätä. Tuulet ovat olleet sellaiselta suunnalta jo pidemmän aikaa, että merivesi on pysynyt alhaalla. Nyt tuuli näyttää kääntyneen etelään, jospa kevät tästä lähtisi etenemään myös täällä.
Koiruudet saa siirtyä nyt ulkotarhaan sulatteleen aamusapuskaa ja minä jatkan siivouksia, jotka sain eilen jo hyvälle alulle. Jos Pisku on kuulolla, pistäydyppä iltapäivällä pannarikahveella Lisan kanssa. Ajattelin palkita itseni pannarilla, sain sitten aikaiseksi jotain tai en. Veroilmoitus pitäisi ainakin tehdä, jospa kokeilisi tehdä sen netissä.
Oikein aurinkoista kevät päivää... sinne missä sellainen on ja muualle lohdutukseksi... kyllä sellaisia päiviä tulee meillekkin.
Jälkikirjoitus:
Jälleen kerran kuuntelen koneella ollessa Radio Suomea ja Heikki Harman Pop eilen - toissapäivänä -ohjelmaa ja äsken esitettiin seuraava kipale The Trashmen: Surfin' Bird ( 1963 ) Täältä löydät kipaleen äänentoistoltaan parhaimman YouTube:ssa olevan version. Ja täältä vuonna 63 televisiossa esitetty... suosittelen katsomaan myös tämän, vaikka äänentoisto ja kuva on aika huono - näkemisen arvoinen esitys. YouTubesta löytyy myös kolmas versio joka on esittäjän liikehdinnän kukkanan ja äänikin hyvä The Trashmen - Surfin Bird (Video Clip).

Wikipedia kertoo yhtyeestä seuraavaa "The Trashmen on yhdysvaltalainen rock'n'roll -yhtye. Yhtye on ollut aktiivinen vuosien 1962–1967 välillä, jonka jälkeen yhtye hajosi. Vuonna 1982 yhtye teki paluun ja on vieläkin aktiivinen. Yhtyeen tunnetuin kappale on "Surfin' Bird", jota lukuisat artistit ovat coveroineet". Heikki Harma ei pettänyt tänäkään aamuna... aina jotain mielenkiintoista hänen ohjelmassa, kiitos!
Nyt Surfin' Bird:n tahdissa askareisiin... jo on ihme jos ei saa mitään aikaiseksi.

Ei kommentteja: