sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

Sunnuntaita

Heräsin aamulla puoli kuuden aikaan, ei edes Unski ennättänyt vinkua makkarin oven takana. Päivä on valjennut harmaana ja vesitihkuisena, lämpömittarin lukema just plussan puolella. Snakuille aamusapuska ja sen jälkeen lähdettiin lenkille takametsään. Tällä kertaa lähdimme sellaista reittiä, jonka tiesin talven aikana jonkin verran kuljetun. Yritin urheasti poiketa metsätieltä läheisille pelloille, mutta takaisin oli palattava, kun upotti polvia myöten. Viisaat parrat ei edes yrittäneet tulla minun perässä. Kävelimme metsäpolulla niin pitkälle, kuin pääsimme. Jouduimme palaamaan samoja jälkiä takaisin lammen rannalta, siitä eteenpäin oli vastassa vain upottavaa lunta. Jotta lenkille tulisi lisää pituutta jatkoimme vielä tielenkillä, kotiin tultua laitoin koirat ulkotarhaan, lahjuksena pannaripalat. Ilmatieteen laitoksen sivuilla lupaillaan tänne iltapäivälle jopa auringonpaistetta (vähän epäilen), snakut pääsee tänään joka tapauksessa vielä toiselle lenkille.

Olen pitkästä aikaa kuunnellut Spotify:ä ja sieltä  Jerry Lee Lewis:n viimeisintä (?) albumia Last Man Standing jolla esiintyy lukuisia huippuartisteja, Rollareistakin muun muassa Mick Jagger, Keith Richards ja Ronnie Wood. Rattoisaa ja letkeää kuuneltavaa – meikäläisen sielu lepää – on ihan selvästi hyvää ”siivousmusiikkia”. Vuonna -35 syntynyt Jerry Lee Lewis kuulostaa levyllä (julkaistu kait 2008) vain vähän ”vanhalta”. Kun katsoin YouTube:sta konserttitaltiointia oli Jerry jo ymmärrettävästi huomattavan hidas... ainakin jos vertaa hänen nuoruuden kauhukakara esityksiin. Hitaus hänelle suotakoon, moniko pääsee hänen ikään ja vielä esiintyy ihan livenä... ei kasva Jerry vielä koiranputkea, eikä taida kiikkua vielä kiikkustuolissakaan.

Musiikista puheen ollen, Voice of Finland voittaja on nyt sitten selvillä. Onneksi Saara ei voittanut. Hän sopisi tosiaankin hyvin musikaaleihin, kunhan häneen saisi jotenkin sisäistä ja ulkoista lämpöä – inhimillisyyttä. En katsonut finaalilähetystä kuin pätkittäin, että tiedän missä mennään ja kuka voittaa. Mielenkiintoisempaa katsottavaa löysin AVA:lta klo 21 alkanut Grand Designs –ohjelma jossa seurataan ” Talkback Thamesin tuottamassa brittiläisessä sisustus- ja remonttiohjelmassa tutustutaan sisustussuunnittelija Kevin McCloudin johdolla kunnianhimoisiin taloprojekteihin, joista sukeutuu todellisia unelma-asuntoja.” Minusta toi Grand Designs on mielenkiintoinen ehkä siinäkin mielessä, että voi tutustua vähän eri kantilta erilaisiin taloprojekteihin, vastoinkäymisiin ja niistä selviämiseen – projektit  voi kestää useita vuosia. Osalla rakentajista on rahaa millä mällätä, osa voi joutua tosi lujille rakennusvaiheessa ja tekevät itse niin paljon kuin vain voivat – ja yllättävän paljon osaavatkin tehdä. Lopputuloksena aivan uskomattomia taloja.
Jatketaanpa vielä musiikkilinjalla. Tänään tulee uusintana TV2:lta klo 22.35  Adelen konsertti, joka esitettiin Uuden Vuoden aattona Adele - Live at Albert Hall. Pakko katsoa, kun viimmeksi tuli katsottua vain osittain rakettien ampumisen lomassa. Pikkusen myöhäänhän se tulee, mutta pitää ottaa vaikka iltapäivätirsat, että jaksaa katsoa.
Nyt päivän askareisiin, jospa se aurinko näyttäisi edes puoli poskea pilven raosta tässä harmaudessa.
P.S
Vasta nyt huomasin, että Unskilla ei ole omaa kuva galleriaa. Tein sellaisen, mutta taitaa olla kuvia, jotka ovat  jo täällä blogissa. Pitää vastaisuudessa jakaa noi kuvat niin että samoja kuvia ei olisi blogissa, koiruuksien henk.koht. sivuilla tai galleriassa – siinä minulle haastetta – pitää lisätä kuvaamista.
IRC-Galleriasta muuten löytyy kuva, joka ei ole ihan sitä mitä kuvasin... jotenki minusta vaan hieno :).
sama

Ei kommentteja: