lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

auringonpaisteista lauantai aamua..

koirat ovat ruokalevolla ja odottelen aamupäivään jolloin ajattelin suunnistaa snakujen kanssa vähän pidemmälle lenkille. Muorit saa jäädä häkkiin kaluamaan naudan potkaluita, pitkät lenkit ei ole niille enään ajankohtaisia.
Kasvisruokavalio jatkuu edelleen ja ei ole mitään mielihaluja liharuokiin ja mikä ihmeellisintä nälän tunnetta ei ole. Lisäksi veren sokeri on pysynyt huomattavasti tasaisempana, ei ole ollut heikkouksia sun muita inhottavia tunteita.

TV:stä alkoi just uusinta Kiehtova maailma: Vanha jokirotta - "Mississipin latvavesillä elää yhä kourallinen ihmisiä, jotka tuntevat joen ja ympäröivän luonnon kuin omat taskunsa..." tosi hieno dokumentti, jäi aiemmin vähän huonolle katselulle.
Toissailtan surffaillessani netissä, eksyin Riisenifoorumille ja olihan pikku järkytys havaita, että Vuoden 2006 kasvattajaksi on valittu kennel Pectus. Kuinka rotujärjestö voi olla niin helkkarin kankea, että ei voinut tässä tapauksessa jättää valintaa tekemättä. Koska kyseessä on kuitenki eläinsuojelurikosepäily - asian käsittelyä ei käsittääkseni ole vielä ollut.

Kyllä se näyttää olevan koirankasvatus- ja jalostusmaailmassa, että niillä ja eläinsuojelulla ei välttämättä tarvi olla mitään tekemistä toistensa kanssa ja esim. ...keleen Kennelliitto siunaa ja suojaa siipiensä suojaan. Oikeusjärjestelmä on niiiin helkkarin hidas ja kankea, että aikaa kuluu ja pentuja myydään vaikka prosessi on käynnissä... ja ihmiset ostaa pentuja paikasta kuin paikasta.
Sitten minusta on kyllä ollut järkyttävää, että epäinhimillistä koirankäsittelyä ja pitoa on voinut jatkua vuosikausia ja niistä on vain supatettu ja kuiskailtu, mutta asialle ei tosissan ole yritetty tehdä mitään.
Ja onhan voinut olla niinki, että asioista ilmoitetaan, mutta eläinsuojelun valvonnasta vastuussa olevat henkilöt ja virkamiehet eivät tee mitään.
Aina kun törmää esim. juttuun jossa käsitellään pentutehtailua tai koirien epäinhimillistä pitoa törmää siihen, että ihmiset säälistä ostaa pentuja niistä paikoista. Se ei ainakaan lopeta tehtailua. Minkä helkkarin takia lemmikki- ja tuotantoeläimillä ei ole kunnon eläinsuojelusuojaa. Saa tappaa navetallisen eläimiä nälkään ja paksaan ja hyvä jos muutaman satasen sakot saa.... olen aivan raivona..!!!

Ja sakemannipuolella kunnostautuu kasvattaja, joka myy parvoa sairastavia pentuja.. hyvin on kele koirankasvatus putkessa.

Ja eihän nämä tiedossa olevat tapaukset ole kuin jäävuoren huippu, onneksi niitä kaikkia ei edes tiedä sillä niistä sekoais varmaan polla.
Usko on joka tapauksessa mennyt kaikkiin rotujärjestöihin ja Kennelliittoon. Ne on täysin hampaattomia rahankerääjiä. Kennellitosta olen eronnut, jotain voi kuitenki pikku ihminen protestiksi tehdä.

Nyt kun on saanut veret kunnolla kiertoon miettiessä näitä elämän paskempia puolia, lähden pihalle juomaan toisen kupillisen kahvia, ulkomittarissa 0 ja aurinko paistaa... kaikesta huolimatta... toivottavasti myös kaikille niille eläinparoille, joita ihmiset kohtelee huonosti ja pitää epäinhimillisissä oloissa.
Have a nice day!

Ei kommentteja: