maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

olen "vapaa"...

nyt minua muistettiin seuraavalla viestillä;
SSSK:n hallitus on päättänyt sulkea riisenifoorumin toistaiseksi.
Tämän vuoksi puran sieltä syntyneet jäähyt samantien. Voit siis kirjoittaa vapaasti portaalillamme jälleen.
Ystävällisin terveisinJorma Lankinen
www.lemmikkipalstat.net
Riiseni-foorumi suljettu toistaiseksi, koska sillä ei ole vakituista ylläpitäjää.

Toivottavasti uusi ylläpitäjä löytyy, ettei keskustelu täysin tyrehdy. ... niin mikä keskustelu.. siellä ei ollut montaa asiaa josta olisi voinut keskustella.
Mikään taho ei voi pakottaa painamaan villaisella ja hyväksymään esim. räikeitä eläinsuojelurikkomuksia. Lainsäädäntö on tehnyt niihin puuttumisen ajoittain tosi vaikeaksi, vaikka esim. Kennelliiton Sopimus Koiran kaupasta lukee seuraavaa;

KOIRANOMISTAJAN JA -HALTIJAN PERUSSÄÄNTÖ

Hyväksytty SKL-FKK:n valtuustossa 18.11.2000. Astuu voimaan 1.7.2001.

1. Hyväksyn liiton tarkoituksen, joka on seuraava: Suomen Kennelliiton tarkoituksena on edistää puhdasrotuisten koirien kasvattamista ja käyttöä sekä parantaa yleistä koiranpitoa Suomessa yhteistyössä yksittäisten koiranomistajien ja koiria harrastavien yhdistysten kanssa. Olen selvillä siitä, että Kennelliiton määräykset, ohjeet ja säännöt sitovat kaikkia jäseniä.
2. Huolehdin siitä, että koirani saavat ikään ja rotuun nähden riittävästi ravintoa ja huolenpitoa sekä liikuntaa ja että koiranpidosta ei ole kohtuutonta haittaa ympäristölle.
3. Sijoittaminen tarkoittaa koiran luovuttamista siten, että jalostusoikeus jää luovuttajalle erillisen sopimuksen mukaisesti. Jos otan koiran sijoitukseen, huolehdin sen kunnosta ja terveydestä ja ilmoitan sen terveydessä tapahtuvista muutoksista sekä kiimoista koiran luovuttajalle.
4. Suostun siihen, että Kennelliiton valtuuttamat henkilöt saavat neuvoa ja tarkastaa koirieni pitoa ja hoitoa.
5. Jos käytän koiriani siitokseen, kasvatan puhdasrotuisia koiria. Aloittaessani kasvatustoiminnan, perehdyn Kennelliiton kasvattajasitoumukseen. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria, jotka ovat käyttötarkoitukseensa soveltuvia jarotumääritelmän mukaisia.
6. Sitoudun antamaan koirieni lonkka-, silmä-, polvi- ym. tutkimustulokset julki, enkä muutenkaan salaa koirieni vikoja tai sairauksia.
7. Rekisteröin koirieni kaikki elossa olevat pennut SKL-FKK:n voimassaolevien rekisterimääräysten mukaisesti.
8. Luovutan pennut aikaisintaan seitsemän (7) viikon ikäisinä. Luovutan pennut vain koiranpitoon soveltuviin olosuhteisiin.

Näistä hienoista teksteistä huolimatta jotku kasvattajat saavat tehdä ihan mitä ja miten haluavat.. miettikääpä miksi se on mahdollista!

Kun itse olen tehnyt ilmoituksen eläinten epäinhimillisestä pidosta Eläinlääkärille ja Eläinsuojeluvaltuutetulle olen myös seurannut, että tarkastuskäynnit on tehty ja tarvittaviin toimenpiteisiin on ryhdytty. Eikä ole ollut mitään ongelmia sen suhteen. Yksikään ilmoitukseni ei ole ollut aiheeton ja ei ole montaa päivää tarvinnut odottaa, kun viranomaiset ovat puuttuneet asiaan.
Ei se ole kuin siitä kiinni, ettei sulje silmiään.

Päätin eilen, että joka kerta kun saan pienen päivärahani lahjoitan siitä pienen summan Eläinsuojeluyhdistykselle. Lemmikkien määrä kasvaa ja samalla myös eläinten epäinhimillinen pito tai heitteillejättö.


Sää on jälleen niin kaunis, että lähden koiruuksien kanssa lenkille... jospa pääsis vielä hangille kirmailemaan.

Ei kommentteja: