maanantaina, toukokuuta 12, 2008

Maanantaiaamun mietteitä...

Joo..... muutaman päivän mietittyäni koira-punkki asiaa... tämän mietinnän sai aikaiseksi el.lääkärin Wilmalle ja Ihkulle määräämä punkkimyrkky adovacate, joka puhelinmääräyksenä apteekkiin tuli maksamaan yli 50 euroa. Paketissa oli kolme tuubia, joista käytän siis ensin kaksi. Sitten kuukauden kuluttua pitäisi jälleen soittaa el.lääkärille ja pyytää uusi resepti ja taas saisin 3 myrkkytuubia - sitten jäisi kaksi ylimääräistä, jotka voisin laittaa kuukauden kuluttua koirille. Hinnaksi tulisi yli 100 euroa punkkimyrkkyihin ja summa pelkästään koirien myrkyttämiseen. Ainoa hyvä puoli siinä on, että ei tarvis madottaa samaan aikaan.... mutta koska olen madottanut viimme aikoina koiria tuhkatiheään pentujen madotusohjelman mukaan, niiden seuraava madotus ilman punkkimyrkkyjäkin olisi vasta syksyllä maan jäädyttyä.
Kaikkiin madotuksiin on tämän vuoden puolella mennyt jo useampi satanen, ja myrkkyähän ne ovat - mutta tosi tarpeellisia - ja niiden säännöllisestä käytöstä (normaali 2X vuodessa) en aio liisiä.
Mutta toi punkkimyrkytys - nyt olen miettinyt onko pienempi paha napsia punkit pihdeillä pois ilman myrkkyjä vai myrkyttää koirat. Ja taidan kallistua punkkien pois napsimiseen, laitan noi myrkyt vasta jonkin ajan kuluttua että koirien elimistö saa hieman hengähtää madotusten jälkeeen.
Ärsyttää myös se, että entisten punkkilääkkeiden (ainakin meillä toimineiden) sanotaan nyt olevan tehottomia ja uusien myrkkyjen "pakkomyynti" on tehokasta. Myrkyt on myrkkyjä ja ne vaikuttaa keskushermostoon, niiden vaikutusta voi heikentää koiran pesu, uiminen jne..
En ole koskaan suosinut mitään luontaistuotejuttuja, joten jos hurahdan nyt niihin - saatte olla varma, että sitten ole lopullisesti seonnut.
Olen googlettanut myös punkkipantojen käytöstä - pennuille niitä ei voi käyttää - ne sopii joillekki ja toiset saa taas mitä erilaisempia oireita, eikä niitä voi kaikille käyttää. Ei kiinnosta pannan käyttö, koska meillä ainaki koirat nujuaa keskenään ja roikkuvat toistensa kaulanahassa.
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni koira Suomessa saa kesän aikana vakavia oireita tai sairastuu punkkien pureman johdosta.

Ja toinen juttu... valmistautukaa jo ainakin henkisesti, että jos maailman tilanne jatkuu tälläisena, viljan maailmanmarkkina hinta on noussut voimakkaasti, ja koiranruokien hinta nousee lähiaikoina tai on jo noussut ja säkkikoko pienenee.
Halvat koiranruuat ovat nostaneet jo nyt suosiotaan huimasti - mutta paskaa mikä paskaa - hintalaatusuhde koiran ruuissa on selvä. En silti koskaan ole suosinut markkinoiden kaikkein kalliimpia koiranruokia. Keskitason hintaisesta koiranruuasta löytyy laadukkaita ja hyviä vaihtoehtoja... vai löytyykö useimpia?
On selvä yhtälö, aikaa myöten halvat ja huonolaatuiset koiranruuat tulee kalliimmaksi koiran omistajalle - ruokamäärän annostus on suurempi kuin laadukkaiden koiranruokien ja el.lääkärikulut nielaisee oman osansa korvatulehdusten, furukuloosin, ihottumien ym. hoidosta - joita huonolaatuiset koiranruuat aiheuttavat.
Tiesittekö muuten, että ruokakaupoissa myytävissä eläinten ruuissa on hyönteistorjunta-aineita enemmän kuin eläinkaupoissa myytävissä ruuissa?

Sää ulkona on tällä hetkellä aurinkoinen, lämmintä kolme astetta, tuulee puuskittaisesti ja maa oli aamulla valkoinen - tervetuloa kesä ja punkit.
Ajattelemisen aihetta löytyy seuraavasta linkistä

http://muskaaksum.googlepages.com/koiranravitsemus

Koiranruokien sisällysluettelo voi olla todella mielenkiintoinen, jos siihen perehtyy. "Kanajauho (chicken meal) sisältää kanan lihan, nahan ja luut, jotka on keitetty, kuivattu ja lopuksi jauhettu." Vastaavasti: "Kana (chicken) on lihaa ja ihoa, ilman sisäelimiä tai höyheniä.".... jos tuon lukee tarkasti Kanajauho sisältää myös höyhenet, kynnet, nokat sisälmykset. Saman johtopäätökseen voi tulla myös muiden raaka-aineena käytettyjen eläinten jauhoista.

Näin haastavissa mietintäasioissa alkoi tämä viikko :).... joskus pitää antaa blondin harmaille aivosoluille liikettä... se on taas toinen asia, tuleeko siitä hullua hurskaammaksi... tieto lisää tuskaa...

Ei kommentteja: