tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

hyvässä seurassa...

Kuva; auringonlasku Iin laitakarissa. 30.7.07.
Nyt lähtee maanantain kuulumiset tiistain vastaisesta yöstä nurinkurisesti.
Istun koneella ja kuuntelen tietsikan kaijuttimista YLE:n Areenalta "Rolling Stones yö", joka tuli radiosta jo 28.7.07... - (ohjelmaa voi kuunnella tämän viikon) - en aio kuunnella koko yötä mut jonkin aikaa kumminki.
Illalla kattelin taivaalle, että saattaisi tulla hieno auringonlasku, ei muuta kuin koirat autoon ja nokka kohti Laitakaria hyvissä ajoin. Ennätin olla siellä jonkin aikaa koirien kanssa, kun paikalle saapui henkilöautolla mieshenkilö ison kameran kanssa... siis ihan "oikean" kameran kanssa..jalustoineen kaikkineen.
Heittelin koirille hetken keppiä veteen, Wilma ei menny uimaan ja vein ne sitten autoon, etteivät häiritse kameramiestä.
Jatkoimme kuvaamista tahoillamme ja siinä muutama sana vaihdettiin...selvis että kameramies on ottanut kaikki kuvat jotka ovat jokin aikaa sitten ilmestyneessä Valokuvakirja Iistä. Teoksessa on 270 valokuvaa eripuolilta Iitä - helkkarin hienoja.

Kun aurinko painui mailleen uteliaana piti käydä ihastelemassa kameramiehen kameraa, oli muuten Nikon-merkkinen. Ei voinu välttyä tunteelta, että mulla Lada, kaverilla Mersu :). Kyselin miten hän käsittelee kuvat jne.. meikäläinen roiskasee kuvat jpg tiedostoiksi (joka heikentää kuvien laatua, mutta toimii paremmin nettimaailmassa), hän käsittelee kuvat Tif:finä ja polttaa DVD:lle.

Kun kameramies oli poistunut, päästin koirat autosta ja otin vielä muutaman kuvan venelaiturilta. Oli tosi hieno seurata auringonlaskua pitkän aikaa, seurata taivaan värien muutosta ja vaihtelua. Yllättäen auringon ollessa juuri painumassa mailleen, nousi taivaanrannasta pilvi kuin vuori ja aurinko laski sen taa.
Kun seuraa kaunista luontoa, pää tyhjenee ja mieli täyttyy - suosittelen. En varmaan koskaan kyllästy katteleen auringonlaskuja tai -nousuja, väriskaala voi olla jotain uskomatonta.
Kotiin tulimme vasta klo 23 jälkeen, äkkiä kuvia purkamaan. Kuvia olin ottanu 348, joista parikymmentä ensimmäistä väärällä ISO luvulla - siinä meni myös koirista otetut kuvat pilalle -.
Mielestäni onnistuneita kuvia sain tosi paljon ja laitoin niistä muutaman galleriaan, löytyvät http://irc-galleria.net/archive.php?nick=Binny&album_id=1712516


Iltapäivällä rankan vesikuuron jälkeen touhusin koirien kanssa lämpimässä aurinkoisessa säässä pihalla. Kokeilin, muistaako ne kepin noutoa ja hyvin oli mielessä.
Nyt taitaa olla aika kellahtaa kumoon, klo on jo 3.06 - pitää jatkaa huommena Rollari yö- ohjelman kuuntelua. Pikkusen nousee patti ottaan, kun en päässyt niitten konserttiin * iso NYYH*
Mut, kauniita unia!

Ei kommentteja: