lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

ompa kauhian näkönen kötöstys...


sanoi Pekka kun näki kuinka olin "paikkaillut" ensimmäisen koiratarhan ovea... sen jälkeen kun Rocky tuli siitä läpi. Laitan huommena kuvan "kötöstyksestäni".
Pari hoitokoiraa tänä kesänä ja kumpikin tuli verkkojen läpi, hmmm mustapartanartuilla on ehkä jotain osaa asiaan. Laitoin Rockyn eilen iltapäivällä häkkiin vähäksi aikaa levähtään... ja kohta koiruus jolkotteli pihalla irti.
Kuva otettu tänään lenkiltä, Rocky edessä kepin pilkkomisessa Ihku seuraa taustalla.

Rocky on oikein mukava herrasmies, ei hätyyttele mustapartoja. Eilen tais olla vain liikaa, kun se oli häkissä ja mustaparrat pihalla. Rocky on erittäin kookas pojanpössikkä, mutta hyvin kuuntelee ja tottelee ja pysyy pihalla. Nukkui meidän makuuhuoneessa ekan yönsä ja saa nukkua joka yön minkä on hoidossa.

Tänään käytiin tosiaan lenkillä, minä sauvakävelin. Oli mukava ilma, sateen jälkeen kuiva kangasmaasto oli kostea eikä pölissy. Pekka raahas nuotiovärkkejä mukana ja paistoimme makkaraa, koirat pulikoi viereisessä vesiojassa ja löysin ensimmäiset kypsät mustikat.

Nyt sitten selvis viimeinkin, miksi minulla on niin vähän onnistuneita kuvia snakuista. Kun oltiin nuotioimassa, Rocky askarteli löytämänsä kepin kanssa, snakut ei pysähtyneet juuri ollenkaan vaan formuloivat, taistelivat keskenään kepistä ja touhusivat kaikkea mahdollista... ei hetkeäkään paikallaan vaikka kilometrejä oli takana useita.

Tässä kaikessa viimmeaikojen hötäkässä ja muorien muistoissa on varmaan unohtunut mainita, että olen ManneTV fani - vaikka nimi jouduttiin vaihtamaanki - mielestäni vanhoollisten Romaanien painostuksen vuoksi. On tosi ilo katsoa ohjelmaa, jossa esiintyjät nauraa ihan aidosti, sitä niin harvoin nykyisin kuulee - ja ne nauraa itsellen. Siihen ei moni kykene. Valitettavasti Eki Mantere on jo edesmennyt, hänellä olisi ollut paljon annettavaa kuiviin väkisin tuotettuihin viihdeohjelmiin, joita ei viitti kattoa.
Tämä ei nyt liity kyseiseen TV ohjelmaan, mutta en ole koskaan ymmärtänyt, että jos kerta Romaanit arvostaa vanhuksia yli kaiken - ainakin omiaan... niin taitaa silti olla tosi yleistä, että kaupittelevat kulkijat vievät valkolaisvanhuksilta rahat kieroudella, vääryydellä ja viekkaudella ja nämä on pääsääntöisesti juuri Romaaneja... Kuvastaa hyvin heidän arvomaailmaa, valkolaiset ei todellakaan ole mitään. Mut auta ja varjele, kuinka helposti ollaan syyttämässä valtaväestöä rotusorrosta ja vaikka mistä. Jos arvostaa ja kunnioittaa jotain, niin eikö sitä voi tehdä ihonväriin katsomatta - vanhus kuin vanhus on ansainnut kaikkien kunnioituksen ja koskemattomuuden.

Ja nyt vielä viikon vinkki. Seuraava linkki lemmikkipalstan PP aiheena rotujärjestö ja erottaminen http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit/Forum20/HTML/196192.html , keskustelusta löytyy linkki rotujen Papillon ja phalène foorumin keskustelupalstalle jossa käydään kovaa kädenvääntöä, mikä on sallittua ja hyvientapojen mukaista koiran kasvattamista ja vaikkajamistä. Minusta oli tosi järkyttävää että pentujen teettäminen alkaa n. 1v ja voi olla että vielä 10 vuotias narttu astutetaan ja synnyttää..yhdistelmien uusinnat näyttää olevan tosi yleisiä, terveystutkimukset ovat kyseenalaisia (nuorena, ei vanhempana), ei tutkita jälkeläisiä ja mitä kaikkea siellä tuleekaan esille.
Me ihmiset ollaan kyllä tositosi sairaita, kun kyseessä on menestyminen ja eläinten hyväksi käyttö keinolla millä hyvänsä.... ja pentujen hinnat ovat pilvissä ja ihmiset maksaa..

Tiedän, että joissakin roduissa on tosi tunnollisia kasvattajia, kilpailevat itse koiriensa kanssa monipuolisesti, hankkivat tuloksia työtä säästämättä, tutkituttavat koiransa perusteellisesti, hoitavat hyvin koiransa - ne ei ole mitään ottenhäkeissä kasvaneita - laittavat viimeiset rahansa koiran hyvin vointiin... no tälläinen kasvattaja kun teettä pennut ja on aika jolloin pennuista kiinnostuneet ottavat yhteyttä, kyselevät sitä sun tätä, -pitää saada terve, tottelevainen, hyvätapainen, halpa, rauhallinen, lapsiin ja kissoihin tottunut, sisäsiisti, kotiruualla elävä, hyvin näyttelyissä menestyvä tulevaisuuden huippusiitoskoira, lapsille leikkikalu - vaikka ei olla ajateltu käydä näyttelyissä puhumattakaan siitä että aloitettaisiin koiran kanssa jokin harrastus - juu ei kelpaa pentu sellaiselta kasvattajalta joka satsaa yhdistelmään ei ei, - mieluimmin ostetaan pentutehtailijalta tai paperiton pentu joka kas kummaa sisältääkin kaikki pentukyselijän vaatimukset - ilman ruokinta- tai hoito-ohjeita puhumattkanaan mistään kasvattajavastuusta... kun pennun hakijan auton perävalot katoaa mutkan taakse, myyjä hykertelee rahat kourassa ja uutta putkeen.

Että tämmöstä tällä kertaa... mutta huommena kuva kötöstyksestä... ainakin.. Sleep Well

Ei kommentteja: