torstaina, syyskuuta 13, 2007

Aikainen aamu....

No niin. Kello on 5.30 ja olen ollut jo jonkin aikaa hereillä. Pekka lähti töihin ja minulla olisi tarkoitus tehdä Tulosjulkaisua jonkin aikaa, ennenkuin lähden viemään naapurin lentoasemalle.

Isosta akvaariosta on sitten kaupat sovittu, pääsee hyvään kotiin eikä kuntarajakaan ylity. Uudessa kodissa suuri Pleko saa tilavan kodin itselleen... ja minä saan 190 litrasen johon aion laittaa tetrat. Alkaa armoton akvaarion tyhjennys ja kalojen uudelleen järjestäminen. Muutama Rihmakala saa myös uuden kodin lajitovereiden seurassa ja nuori Partamonniuros pääsee myös uuteen kotiin. Palettikalojen kohtaloa pitää vielä miettiä, josko veis johonkin akvaarioliikkeeseen tai jotain.

Eilen oli armottoman vesisateen jälkeen tosi kaunis ja lämmin ilma, mittari näytti hetken +16 ja me tietysti sienestettiin iltapäivällä ja hämärän tuloon asti Laitakarissa ja Pitkässäkarissa. Saalis pääasiassa Karvarouskuja.
Koirat oli mukana Laitakarissa, mutta ei Pitkässäkarissa.
Jokainen koiruus on yksilö, vaikka laumassa elävätkin.
Lisa on ehdottoman iltauninen ja sitä saa tiukasti komentaa illalla käymään ulkona tarpeillaan. Wilma on aamu-uninen jaIhku ei ole uninen ollenkaan :). Kun istun ulkona aamukahveella, Ihku pomppii löytämänsä kävyn kanssa tai kiusaa, ärsyttää ja haastaa Lisaa leikkiin - ei uskalla Wilmaa haastaa, sieltä voi saada vastarakkautta.
Kun telkkarista tuli viimme lauantaina Kurki-luontodokumentti ja siinä Kurkiuros pomppi, leyhyytteli siipiä ja nakkeli nokassaan maasta ottamaansa materiaalia naaraan edessä, Pekka tuumas että ihan kuin Ihku.

Mutta nyt nokka kohti Oulua ja päivä käyntiin, pitää joka välissä suunnitella akvaarioremppaa - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Ei kommentteja: