torstaina, syyskuuta 06, 2007

akvaariopäivä....


Kuvat: ylhäällä palettikalauros, alempi partamonniukonköriläs kuvattu 2.9.07.

Aamupäivällä katoin sarjauusintoja ja nypin samalla Lisan ja Ihkun korvakarvoja. Ihkulla on noi tehostekarvat pehmeämmät, kuin Lisalla tai Wilmalla, mutta ihan nypittävissä. Ei mene hukkaan TV:n kattomisaika, kun tekee samaan aikaan nyppimistä. Ja jos ei saa yhdellä istumalla nypittyä koko korvaa, jatkaa seuraavana päivänä - pitäähän sitä TV:kin välillä vilkasta :).
Tämä päivä oli koirilla "vapaapäivä", viettivät päivän häkissä. Minä tein kaikkiin kolmeen akvaan viikkosiivouksen, vaihdoin vesiä ja raivasin kasveja. Puhdistin myös yhden ulkosuodattimen, ja sinne oli pesiytynyt melkonen kotiloyhdyskunta. Puhdistan melkein viikko yhden suodattimen (niitä on kaikkiaan 8 kpl), niin ei tarvitse ottaa kaikkia suodattimia yhdellä kertaa puhdistettavaksi. Kasveja raivasin ämpärillisen ja päätyivät "pihanperälle".
Olen alitajunnassa valmistautunut Palettikalakannan karsimiseen jälleen kerran. Nyt pitää olla vain kylmäpäinen ja surutta poistaa paremmille uimavesille kaikki vähänki urokselta näyttävät tuolta olohuoneen akvaariosta. Kamarin akvassa on 5 urosta, eikä yhtään naarasta ja tulevat yllättävän hyvin toimeen keskenään, eivätkä kiusaa toisaan tai muita kaloja. Niiden kohtaloa pitää vielä miettiä, eihän noista harmiakaan ole.
Toivottavasti saan Pekan kaveriksi Palettikalaoperaatioon, siitä ei oikein yksin tule mitään, kun on isosta altaasta kyse. Harmittaa aivan vietävästi, mut oma moka.

Minun pitäisi vielä täydentää Hunajarihmakantaa muutamalla naaraalla, samoin Helmirihmoja pitäisi hankkia muutama naaras, Tiikeribarbeja haluaisin lisää, uudet kasvilajit ei olis pahitteksi... aina jotain pitää suunnitella, pysyy mielenkiinto yllä.

Koiruudet rauhoittui yllättävän hyvin iltaruuan jälkeen, vaikka tänään ei ole niiden kanssa mitään tehtykkään. Illalla olisi ollut mitä hienoin valokuvaussää Laitakarissa, mutta en päässyt sinne kun auto ei ole kotona. Ihme sadekuuroja on liikkeellä ja tosi paikallisia. Kun kävin äsken koirien kanssa pihalla, ihmettelimme kaikki mikä ropina kuuluu naapurista, meni hetki ennenkuin tajusin, että naapurin peltikattoon sataa rakeita ja meidän pihalla ei satanut mitään. Siinä oli koirillekkin ihmettelemistä.
Wilma ja Ihku nukkuu sopuisasti naulakon alla samalla pedillä ja Lisa Karhupedillä, Noitanokinenä lähti ulos, Tursake nukkuu ylimmällä seinäpedillä - taitaa tulla kylmä yö kun kissakin haluaa nukkua katonrajassa.
Hyvää yötä ja virkeänä perjantaiaamuun.

Ei kommentteja: