maanantaina, syyskuuta 03, 2007

maanantai aamuna...

Kuva: sunnuntain puolukkareissulta - Ihku formuloi taustalla.
Digiaikaan siirrytty ja olkkarin TV pelitti minulle suurena yllätyksenä, koska antenni on parikymmentä vuotta vanha ja heiluu tuulessa.
Itsellä suuria vierotusoireita (ei olisi uskonut :)), kun matkatelevisio pimeenä. Piti kattoa olkkarissa seuraamani sarjat :(. Ehkä sittenkin tulee hankittua toinen digiboxi... joskus.

Lauantain satoi melkein koko päivän ja välillä ihan kaatamalla. Päivi tuli Aleksin ja koiruuksien kanssa reenaan.

Sunnuntaina kävimme Laitakarissa puolukassa ja koirat oli taas vaihteeksi kuin seinästä reväistyt. Armottomat formuloinnit meidän ympärillä ja Wilma vinkui, kun ei aina pysy pitkäkoipisten Lisan ja Ihkun perässä.
Poimimme Pekan kanssa käsin ämpärillisen puolukoita pieneltä alueelta hakkuualueen reunasta. Kun koiruudet malttoivat formuloinnilta, popsivat posket pullollaan paleltuneita mustikoita ja pitihän niiden tulla meidän puolukkamättäillekki mussuttaan. Sai olla nopeena, että saa itse poimittua ämpäriin - oli pieni kisa, kuka saa marjat ämpäriin tai popsittua poskeen.
Puolukat oli vielä paikkapaikoin raakoja ja juuri sopivia hyytelömarjoiksi. Löysimme myös muutaman hyvän tatin ja karvarosukun.

Kotiin tulimme sopivasti katsomaan keihään finaalia, minä olisin kyllä voinut jäädä vielä metsään. Oli hieno ilma, pakkasyön jälkeen. Toivottavasti syksystä tulee kaunis, mikä sen mukavampaa kuin olla puolukassa eväiden kanssa auringon paistaessa.
Loppupäivä meni sitten marjoja laitellessa ja nyt on monta purkillista puolukkahyytelöä talven varalle.
Päivin porukka tuli jälleen reenaan sunnuntaina iltapäivällä, itse en ennättäny kentälle kun kokkailin marjoja.
Piksu kävi taas morjestaan Lissua, Lisahan oli Piksulla lenkkikaverina kevättalvella kun itse olin huonossa hapessa. Lisa teki Piksun porukkaan lähtemättömän vaikutuksen ja nyt kuulemma kaikki kaipailee sitä. On ollut vähän puhetta, että jos Lisa vaihtaisi kotia ja menisi Piksun perheen jäsenenksi.
Olemme kuitenki Piksun kanssa paljon tekemisissä ja ei olisi montaa kilometriä meidän välillä.


Konnat otettiin viimme viikolla sisälle, lämmittelevät pesuhuoneen lattialämmössä ja pääsevät uskentelemaan välillä muovisaaveihin. Niiden altaassa on vielä muutama
Pläty, jotka pitäisi lopettaa kannan kasvaessa liian suureksi. Taitaa käydä niin, että Plätyty pääsevät jompaankumpaan isoon altaaseen ja niiden elämä jatkuu.

Suurimmassa altaassa, johon Hannan kanssa teimme pari kuukautta sitten Palettikala harvennuksen ja jätimme vanhalle naaraalle omasta mielestä lajikavereiksi vain muutaman palettinaaraan. Pieni järkytys oli havaita eilen, että joku "naaraista" onkin uros, kun pariskunta vartioi valtavaa palettikalapesuetta!!!!!!!!!!!!!!!! Tiedossa on taas kannan harvennus ja pikkusen harmittaa. Ei ole mitenkään helppo tehtävä, vaikka keksin siihen oivan apukeinon - pleksin palasen - jolla saimme erilleen kalat, jotka oli tarkoitus poistaa. Vaikka kuinka yrittää toimia rauhallisesti altaan toimenpiteissä, on vaarana että osa kaloista ressaantuu ja tulevat sen seurauksena sairaiksi.
Olin toissa iltana laittanut altaiden plekoille ja monnisille keitettyjä kurkunsiivuja. Eilen sain sitten haavia kurkunjämistä sarvikotiloita, niitä on mielestäni liikaa vaikka ne "ilmastavat" pohjahiekkaa, joka suurimmassa altaassa on kokonaan hienompaa raekokoa. Kotilota annan konnille, saavat "luontaista" ravintoa. Kun olen listinyt kotiloita sillointällöin altaan lasia vasten, kalat tulevat melkein kädestä syömään niitä. Olen jostain lukenut, että kotiloita voisi pakastaa ja sen jälkeen murskata. Murskeen voi käyttää sitten kalojen ruokana... sitä en ole vielä kokeillut ja pitää ensin varmistaa, että niin voisi tosiaan tehdä.

Kotilot on tullu jonku kasvin mukana ja ilmeisesti ruokaa on reilusti, koska lisääntyvät aivan julmetusti. Nyt olen päättänyt syöttää jonkin aikaa monnit ja plekot pelkästään niille tarkoitetuilla pohjatableteilla.

Ei ole vielä likkojen juoksut alkaneet, mutta eiköhän tämän kuun aikana ala tapahtuun.
Tässä vielä soittolistaa, jota soittelen, kun ei ole TV:tä vieressä paasaamassa ja kun kyllästyttää kuunnella YLE-areenasta radiokanavia.... ja tänä aamuna en saanut niitä kuulumaan ollenkaan.

*Ben E King - Stand By Me
*Eagles - Hotel California
*Eric Clapton - Layla (acoustic)
*Rolling_Stones - I Can't Get No Satisfaction
*Jimmy Nail - Crocodile Shoes
*Lou Bega - Mambo No. 5
*Rolling Stones - Mother`s Little Helper
*Queen - Bohemian Rhapsody
*Rolling Stones - Come On
*Rolling Stones - Cry To Me
*Rolling Stones - Get Off of My Cloud
*Rolling Stones - Paint it Black
*Rolling Stones - Time is on my side
*Rolling Stones - RubyTuesday
*Santana - Black Magic Woman
*USA For Africa - We Are The World
*Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want
*Rolling Stones - Start Me Up
*Beatles - All you need is Love
*Beatles - Hey Jude

Rollareilta minulla löytyy useampi CD, mut kuunnellaan nyt näitä kunnes kyllästyy.
Hyvää alkanutta Syyskuuta.

Ei kommentteja: