lauantaina, syyskuuta 22, 2007

lauantaiaamun mietteitä...

nyt tuntuu olo pikkuhiljaa "normaalilta", kynnet on kasvaneen kuluneen reilun viikon aikana niin minulla kuin koirillakin - ihan eri syistä kylläkin.
Koirat pääsi lenkille toissa aamuna ja vois sitä iloa ja riemua, kun pääsivät metsään rilluttelemaan. Tämän päivän "pyhitän" rästitöiden tekoon koneella - on luvattu sadetta koko päiväksi. Huomista odotamme kuin "kokkomikko joulua", sillä aurinko pitäisi paistaa ja sehän tietää metsäretkeily päivää koko porukalle.


Minulla kävi uskomaton onni, kun vaihtoallasta tultiin hakemaan mukaan pääsi ylimääräiset Plätyt ja Palettikalat. Ei tarvinnu lopettaa kuin ulkosuodattimesta löytyneet Paletinpoikaset. Kävin hakemassa Kuivaniemestä Albiinomonnisia (6kpl) 190l pohjalle ja mukaan sain Mustaneontetroja 3 kpl, ne pääsi omien 4 kpl parven jatkoksi. Osa akvaariokasveista kärsi selvästi vesiastioissa olon projektin aikana. Laitoin akvaarioihin kaikki mahdolliset oksat ja pistokkaat - akvaariot ovat aika sekavan näköisiä tällä hetkellä. Kun näen mitkä kasvit lähti kasvamaan ja mitkä ei voin karsia kasveja myöhemmin.
Nyt on vielä tulossa ainakin 5 kpl Tiikeribarbia ja Keltarihmaurokselle pitäisi löytää uusi koti - sen jälkeen kalastoni on kohdillaan.

Kuvittelin projektin aikana, etten varmaan katso viikkoon akvaarioihin - mitä vielä. En saanut tarpeeksi niistä onneksi, on tosi mukava seurata kuinka kalat ovat selvinneet projektista ja toi 190l Tetra- Kirsikkabarbiallas on tosi nautittavaa katsottavaa. Kaloilla oli eilen herkkupäivä, saivat tuoretta Maivan mätiä.
Muutama vastoinkäyminen koettiin projektin aikana. Ylimääräistä työtä aiheutti yksi ulkosuodatin, joka oli jossain vaiheessa sammunut ja sisältö oli silkkaa lietettä ja eilen meinas kuolla Albiinomonniset, kun lisäsin akvojen veteen Easy-Life Easycarboa. Niille pikkuisille muuttu ilmeisesti vesiarvot liian nopeasti. Sain monniset haavittua vesiämpäriin ja kaikki pääsi hengissä tänä aamuna takaisin akvaarioon. Lisäksi Plätyt ennättivät tehdä jälkikasvua maailmaan väliaikaisessa altaassa - poikaset kasvavat 190l pintakasvien seassa ja pääsevät myöhemmin johonki eläintarvike liikkeeseen.
Ja sen kunniaksi, että tänään on Kansainvälinen autoton päivä muutama sana Pekan autoprojektista. Pekalla on ollut autonvaihtoviikko. Nyt meidän pihaa valaise oikea "loisto" -Toyota Camry farmari. Onpa ollut mukava ajella autolla jossa on näköä, kokoa ja ajomukavuutta. Penkit ovat tosi mukavat, autossa on maavaraa, takana on tilaa koirien häkille - tosi mukavaa ja jouhevaa matkantekoa... mutta ei tässä vielä mitään.
Tämä on ollut vain välivaihe - ens viikolla meidän pihaa pitäisi koristaa eri "loisto". Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan Camry vaihtuu Volkswagen farmariin. Kävin sillä eilen koeajolla ja täytyy sanoa, että Toyotan kaikenkaikkinen ajopehmeys ja mukavuus vaihtuu Saksalaiseen pelkistettyyn jämäkkyyteen. Kyseessä on tietenki vanhat halvat autot ja minä ajan sillä, minkä Pekka hankkii koska minulla ei ole vara laittaa itselleni autoa. Olen miettinyt, että ajomukavuus menisi minulla edelle, jos pitäisi valita taloudellisuuden tai muutaman vuoden uudemman auton välillä - blondi mikä blondi.
Noissa vanhemmissa autoissa on ainakin yksi hyvä puoli - jos niitä joutuu remppaamaan (joutuu kuitenki), niin tavallinen kylän autokorjaamo pystyy tekemään niihin remonttia - on vähemmän tietokoneita auton järjestelmää ylläpitämässä.
Normaaliin päiväjärjestykseen palaaminen edessä - Wilma pitää pestä ja tehdä konesiisitiminen, samaa odottaa Lisa ja Ihku.
Parast aikaa saataa kaatamalla vettä. Päivi tulossa iltapäivällä reenaamaan, toivottavasti päästään kentälle kuivin jaloin ilman ja ilman uimaliivejä.
Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: