perjantaina, syyskuuta 14, 2007

hyvästi vanha rakas sohva...

Kuva: Erittäin hyvin ja pitkään palvellut sohva, pihalle nostettuna.
Olin tänään työpaikalla iltapäivän ja keleen katit tai jompikumpi oli sillä aikaa kussut sohvalle. No pitäs vaan kelettää ittelle, kun olin laittanut WC:n oven kiinni lähtiessä, eikä kissat päässy käyttämään omaa veeseetään.

Rakas sohva oli kissankynsien jälkiä täys, siinä oli opetettu snakuille tasapainoilutemput, se palveli snakujen tähystyspaikkana, siinä sai makoisat torkut niin me kuin koiratkin ja se oli Lisan ehdoton yöunien paikka. Ostin sohvan melkein uutena Nokian omalta "nettikirpputorilta" ja se oli ihan suomalaista hyvää laatua... vaikka joutui meillä kovaan ja jälkiä jättävään käyttöön. Koiruudet tykkäs vallata sen joskus täysin itselleen... sohva oli täydellinen ja 100% käytössä. Jään kaipaamaan!

Akvaariotouhut ovat täyttäneet työhommien lisäksi päiväni. Raksutus on korvien välistä kuulunut, kun olen miettinyt miten tekisin järkevimmin allasprojektin. Piirsin tänään ihan kaavion asian tiimoilta ja esittelin sen ylpeänä Pekalle, joka mitään ymmärtämättömänä vain nyökytteli. Piirroksessa oli kolme akvaarioa ja Pekka tuumas laskien tän hetkiset altaat ja tulevan altaan, että sittenhän sinulla on kaikkiaan 4 akvaa (saatoin kuulla paniikkia äänessä).
Kuten kaavioon olin piirtänyt, akvoja tulee olemaan vain kolme - toi 400l (joka on Tomin huoneessa) olkkariin jää 240l ja Tomin huoneeseen tulee vielä kaupan yhteydessä tuleva 190l allas. Pekan laskut sai sekaisin väliaikainen 300l allas, joka kannettiin eilen Piksun kanssa varastosta ihan vain tämän allasprojektin vuoksi Tomin huoneeseen, kalojen siirtoon välivaihealtaaksi ja se ei tule jäämään käyttöön, koska se ei ole "tehdasvalmisteinen".

Tänään sain siirrettyä Plätyt 240l altaasta väliaikaiseen altaaseen, siirsin isosta pois lähtevästä altaasta osan pohjahiekasta 240l altaaseen, joka saa nyt selkiintyä pari päivää. Sunnuntaina olisi tarkoitus aloittaa kalojen siirto isosta altaasta siihen ja projekti jatkuu muidenki altaiden asukkien uudelleen järjestelyllä, niin että iso allas pitäisi olla poislähtökunnossa (tyhjennettynä) alkuviikosta.

Inhoan yhtä paljon kalojen pyydystämistä kuin nekin, ressiähän ne siinä repii ja toivottavasti kestävät hengissä tämän projektivaihteen. Kaupassa tuleva 190l allas saa asukeikseen tetrat ja kirsikkabarbit ja pohjalle ainakin Tähtimonnin.
Ainoastaan Plätyjen ja Palettikalojen kohtalo on edelleen epäselvä vielä.

En ole ennättänyt koiruuksien kanssa tänään lenkille, Pekka kävi Ihkun kanssa iltalenkillä. Ihkulla oli hienot heijastinvaljaat eka kerran päällä. Löysin valjaat Pointin kirpparilta ja olivat uuden veroiset ja halvat, melkein ilmaiset. Kyllä kirpputorit ovat hienoja paikkoja, sieltä voi tehdä tosilöytöjä kukkaroon sopivin hinnoin.

Nyt nukkumaan, huommena on Pointissa "Ruskarieha" ja avoimet ovet ja pitää olla pirteänä palvelemassa käviöitä. Huomiselle on luvattu sadetta - toivottavasti ei toteudu!
Nyt illan on muuten soinut soittimessa Roy Orbison.

Hyvää ja levollista yötä! Eiköhän minultakin laskeudu otalta yön aikana noi sarvet ja osaan antaa arvoa, ettei kissat pissannu makuuhuoneen sänkyyn - jotain positiivista asiassa.... kait...

Ei kommentteja: