sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2008

Haukotus... sunnuntai vaihtumassa maanantaihin.

Kuva: Anna handleeraa Ihkudaa ja Wilma haluaa myös herkkuja.

Niin on yksi viikonloppu jälleen takanapäin. On tehty Annan kanssa akva-rutiineja, aktivoitu koiria, luettu lainattuja kirjoja ja vaikka ja mitä.
Ajan saa kulumaan rattoisasti ja nopeasti vaikka ei tekisikään mitään "oikeita" huushollihommia. Lauantaina pyydystimme Pläty urokset erilleen naaraista, meillä on poikasia vaikka muille jakaa. Löysimme lainakirjoista uusia mielenkiintoisia kalalajeja, joita voisi ajatella seuraavaksi hankinnaksi. Anna oli löytänyt myös hyviä vinkkejä, joita kokeilemme tupsulevän taltuttamiseen. Minä olin tehnyt ilmeisesti aivan vääriä päätelmiä ja kokeiluja, jotka saattoivat vain edistää levän kasvua - neuvoja kun on niin monia.
Vähän mietin lauantaina kuinka Ihku käyttäytyy pienten lasten vieraillessa, se kun ei ole ollut lasten kanssa meillä juuri ollenkaan tekemisissä, mutta ei tarvinnut hävetä. Kun Ihku malttoi olla hyppimättä vasten, hyvin meni. Kovasti haisteli ja nuuskutteli ja varmasti lapsista tuntui hassulta kun parta kutitteli. On aina mukava huomata, että lapset suhtautuvat erilaisiin eläimiin tosi luonnollisesti ja kiinnostuneesti.
Tänään olemme pähkäilleet Annan kanssa, kuinka monta pentua Wilma saa - siinä on miettimistä :). Nyt olisi mahdollisuus käyttää Wilma röntgenissä, mutta en ole ollenkaan kiinnostunut siitä mahdollisuudesta. Miksi säteillyttää emää kun ei ole ihan oikeaa tarvetta. Mieluimmin odottaa H-hetkeä ihan rauhassa (!) ja kyllä lukumäärä selviää aikanaan, toivottavasti ihan luonnollisin menetelmin. On vain mukava miettiä ja pähkäillä, kun sitä ei tarvitse yksin tehdä. Koiran penikointi on kuitenki aina "jännittävä" tapahtuma ja sitä odotellessa on mukava höpötellä ja valmistautua. Mittasin tänään eka kerran Wilman lämmön, joka oli 37.8 - ihan normaali. Laitan sivulle myös lämmönseurannan, kunhan päästään siinä vauhtiin.
Ihku on jälleen yllättänyt positiivisesti, Anna toimi handlerina ja napsimme Ihkusta lukemattomia seisontakuvia pöydällä. Ihku piti touhusta niin paljon, että kun välillä purimme kuvia se joko odotti pöydällä ja komensi meitä takaisin tai hyppäsi oma-aloitteisesti takaisin pöydälle odottamaan meitä. Päivitin Nean ja Ihkudaan sivulle uudet kuvat Ihkudaasta. Nyt kun alkuun päästiin, niin eiköhän jatketa Annan ja Ihkudaan kanssa kuvaus sessioita - se kun on kaikille niin hauska :)!
Sen verran innostuin Annan tekemistä koiran "aktivointivälineistä", että päätin hankkia "Kongon", survoa sen täyteen jotain herkkua ja kattoa kuinka kauan Ihku touhuaa sen kanssa - miksei myös Wilma kunhan pentuloma loppuu.
Tulostin netistä myös koirien älykkyystestin, mutta sitä ei ennätetty vielä tehdä. Koiria rauhottaa kummasti, kun saavat käyttää korvienvälissä olevaa kapasiteettia.
Iltapäivällä tuli Piksu ja Lisa vierailulle, sopivasti lettukesteihin. Wilma ja Lisa oli sitä mieltä jälleen, että matsin vois ottaa, Wilmaa ei hidastanut edes iso maha. Lisa löysi ulkoa Ihkudaan piilottaman luun ja sen jälkeen oli rauhallista - Lisa järsi luuta ja lähti myös luu suussa pois :). Koirille jaettiin kaksi isoa lettua, pitäähän niidenki saada herkutella.
Ilta päätettiin jälleen Annan saattamisella, Ihkudaa pääsi potkurin vetoon ja Wilma suvaitsi lähteä tällä kertaa myös kävelylle. Ihkudaa on niin innoissaan potkurin vedosta, että se ohittaa meidät täydellä vauhdilla Annaa vetäen. Pitäisi saada Ihkulle kunnon vetovälineet.
Toivottavasti tämä sään lauhtuminen ei sulata ja vesitä jäitä - vielä olisi Pääsiäiseen vajaa pari viikkoa - silloin olisi pakko päästä retkeilemään Saikan väylälle.... joo o... luonto voi vielä näyttää sitä "pakkoa" säiden suhteen, joten odotellaan.
Nyt nukkumaan, että heräisi pirteänä uuteen päivään - myös maanantai voi olla hyvä päivä... sitä toivoen toivotan hyvää yötä... niin ja vielä n. 4 päivää Wilman H-hetkeen :)!

Ei kommentteja: