sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Pentulaatikossa pientä vipinää...

Kuvat: Urospentu ja Anna.
Pentulaatikossa pentujen kehitys menee eteenpäin niin ettei meinaa perässä pysyä. Urospentu esitti eilen pravuurinumeron toisten nukkuessa, kävi kiusaamassa nukkuvia sisaruksiaan jokaista erikseen, kävellä tepasteli tomerasti etsien akviteettia ja lopuksi löysi pentulaatikon kulkuaukon ja Annan. Puri Annaa sormeen hampaattomilla ikenillä ja oli sitä mieltä, että laatikosta voisi jo lähteä suureen maailmaan. Pääsi tutustumaan myös Ihkuun ihan hajukontaktilla laatikon reunan yli. Wilma oli keittiössä syömässä, joten Ihku uskalsi seurata pentulaatikon elämää reunan yli. Ihku on toki saanut käydä varovasti kaula pitkällä haistelemassa pentulaatikon hajuja, Wilman tiukan katseen valvoessa. Ihku selvästi kunnioittaa Wilman katsetta ja peruuttaa kauemmas.
Tuon urospennun liikkuminen ja kävely on kyllä pentueen ylivoimaisin hieno esitys, ettei voi kuin ihmetellä pennun tomeraa liikkumista paikasta toiseen. Sisaruksilla kävely on selvästi huterampaa... urospentu on hyvin varustautunut pitämään puoliaan sisarparvea vastaan :).
Juttelen pennuille paljon ja ne tulee äänen kuultuaan heti seurustelemaan, elleivät satu olemaan untenmailla.
Pennut pissaavat ja kakkaavat jo omatoimisesti vaikka Wilma yrittää kovasti huolehtia. Tähän asti minulla on ollut pentulaatikon pohjalla, alimmaisena kosteantilan mattoa ja päällimmäisenä kirpputorilta ostettuja lasten pussilakanoita ja/tai peitteitä. Eilen laitoin alimmaiseksi sanomalehteä, sitten kosteantilan mattoa ja päällimmäiseksi lakanan. Lätäköitä tulee nyt sen verran, että lisäkuivikkeena käytän froteepyyhettä, jotta voi itse istuskella kuivin takamuksin pentulaatikossa.... nyt saa pyykkiä pyörittää.
Minun on varmaan siirryttävä nukkumaan eri huoneeseen. Pentulaatikko on makuuhuoneessa ja tuntuu ettei minun paraneminen juuri edisty. Aamuisin on tosi tukkoinen olo, eikä posken paine ja päänsärky ole juuri helpottanut.
Ens viikolla pitää myös vaihtaa antibiootti, jos olo ei helpotu.
Juttelin aamulla koiransa kanssa lenkillä ollutta naapuria ja hänellä on lentsu ollut jo seitsemän viikkoa ja kehittynyt keuhkoputken tulehdukseksi. Kaveri on harrastanut aina paljon liikuntaa ja nyt on kunto niin romahtanut, että hyvä kun jaksaa edes jonkin verran kävellä.
Nyt päivän askareisiin, tarkoitus olisi vaihtaa vettä parista akvasta ja sitten lähdemme nuotioimaan jonnekki tuulelta suojaisaan paikkaan. Vaikka ei jaksa pitkästi kävellä, on hyvä päästä nauttimaan auringosta ja ulkoilmasta.

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja: