torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Torstai toivoa täynnä...

... toivoisin että tämä jäytävä lentsu loppuisi jo.
Pakkasta on ainakin vähemmän kuin eilen, joten lenkkeilyä tiedossa töiden jälkeen. Ihku on jo ulkotarhassa, kun oli niin virtaa täys aamuaikaisesta etten saanut tehdä mitään rauhassa. Reippaasta pakkasesta oli se hyöty, että nyt ovat petivaatteet saaneet olla vuorokauden pakkasessa. Jos pakkanen vielä jatkuu, olisi mattojen tuuletuksen aika.

Nukuin viimme yön sohvalla Tursakkeen kanssa. Koirat nukkui nojatuolissa, Wilma vaihtoi välillä paikkaa lattialle, kun nojatuoli tais käydä hieman pieneksi - ähinästä päätellen.

Seuraava sakemanni on nyt laitettu "tilaukseen". Kaverin kautta olisi ilmeisesti mahdollista saada koiruus taloon joskus sen jälkeen kun Wilma on penikoinut ja pennut on luovutettu. Tiedossa on pari narttua, nuorempi ja vanhempi. Ensisijaisesti olen kiinnostunut vanhemmasta 2001 syntyneestä nartusta. Katotaan nyt miten käy ja entiseen tapaan Pekka saa tietää asiasta sitten lähempänä... juuri ennen kuin koira tulee :). Kultainen ohje "älä turhaan hermostuta, ressaa, riitele asiasta, jos voit sen välttää".

En ole kertonut konnista pitkään aikaan. Ne on eläneet tämän talven ilman akvaa, pesuhuoneessa ja saunassa - ihan vapaan valinnan mukaan. Perinteisen tavan mukaan niillä oli muninta tammikuun aikana, sitä ennen ne oli levottomia ja kulkivat mielellään pitkin huushollia. Kun muninta-aika on ohi, ovat tyytyväisinä köllötelleet lattialämmityksen lämmössä. Ovat vesikaukaloissa yöt ja pari kertaa päivän aikana. Vettä menee paljon tälläisessä järjestelyssä, mutta kovasti odottelen kesää ja konnien ulkoaltaaseen pääsyä. Konnat ovat olleet todella tyytyväisiä, rauhallisia ja ruokahalu on ollut todella hyvä akva aikoihin verrattuna.

Ja entä kissat... Noitanokinenä on ollut paljon ulkona, ainostaan pakkasilla arvostaa huoneen lämpöä. Pientä yhteenottoa toisen kissan kanssa havaittu kerran, pieninä vaurioina korvissa. Kevät saa ilmeisesti aikaan sen, että kiusaa Tursaketta välillä aika rankasti sisällä - ja Tursake INHOAA Noitanokinenää. Kissat osaavat olla välillä todella rantturuokaisia, Happy Cat nappulat kelpaa tasaiseen tahtiin, lihapuolella saa sitten ehdotella vaikka ja mitä.
Tursake on viettänyt talven ihan sisäkissana, ei viihdy ulkona. Liekkö syynä se, että karva pehmenee, pehmenee ja pehmenee. Kohdun poiston jälkeen karvan laatu on todella paljon huonontunut, pehmeää karvaa saa jatkuvasti kammata ja karvaa lähtee vähän koko ajan.

Nyt päivän töihin, Wilman ähinä taustamusiikkina.


Ei kommentteja: