maanantaina, kesäkuuta 04, 2012

Kädet mullassa

 Kevätkukkanen, nimestä ei tietoa.
Konnalandian syreenin kukkanuput, kuvattu 03.06.2012. Paikka on pihan lämpimin, joten ei ole kasvu ihan hurjassa vauhdissa.
 Pihan ensimmäiset voikukat, kuvattu 03.06.2012.

Ensimmäinen työviikko H:putaalla vilahti nopeasti ja mukavasti. Tällä viikolla onkin sitten minulle erittäin hyvin sopiva iltavuoroviikko.
Lauantai aamuna tuoksui ensimmäisen kerran kesältä pihalle mennessä, yöllä oli vähän satanut. Aamupäivällä lähdimme Sarin ja Iran kanssa kunnon kolmen tunnin metsälenkille. Käveltiin välillä toisistamme pienen välimatkan päässä ja risteilytettiin koiria. Parrat ovat niin kovassa kunnossa, niistä ei huomannut illalla ollenkaan, että raskas lenkki on takana. Lauantai päivä oli pilvinen, välillä satoi ja tuuli oli puuskissa lähellä myrskylukemia. Kova tuuli tuntui ja kuului myös metsän keskellä.
Sunnuntai aamu valkeni aurinkoisena, mutta edelleen kovatuulisena. Olimme käyneet lauantaina ostamassa multasäkkejä ja työnsin heti aamu varhaisesta sormeni multaan. Tein pienen multapenkin johon istutin ruohosipulia ja persiljaa. Lisäsin multaa raparpereille ja täytin 90l muovikaukalon mullalla ja turpeella ja istutin kaukaloon 5 hyväituista perunaa. Jää nähtäväksi saammeko uusia perunoita edes yhden keittokerran ”omasta maasta”. Vaikka meillä tätä tonttia on sen verran että siihen sopisi peruna- ja kasvimaa, en ole innostunut laittamaan kasvimaata. Tontilla olevat isot petäjät pitää huolen ettei edes nurmikko kasva joka paikassa, maanparannusta saisi tehdä joka vuosi.
Jatkoin mullan kanssa mäskäämistä vaihtamalla sisäkukille uudet mullat – parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Edellisestä vaihdosta on jo vuosia ja sen myös huomasi, sillä joissakin purkeissa ei ollut multaa edes nimeksi – vain juuria. Minulla on sen verran isoja kukkia, että multa loppui kesken ja Pekka joutui hakemaan sitä lisää Kärkkäisen auettua. Saa nähdä kuinka moni kukka selviää minun reippaasta käsittelystä. Vaihdoin mullat ulkona ja kova tuuli ei kohdellut minua hellemmin kukkia, kukkien oksat kellahtivat nurin ja niitä sai tukea pystyyn, sen jälkeen kun ne oli kannettu sisälle. Olin ostanut uuden ison kukkapurkin ja kun se nyt nököttää kukkapöydällä muiden purkkien vieressä, sen väri ei sovellu ollenkaan muihin. Ihan pikkusen harmittaa ja häiritsee mun silmää, joten taidan ostaa syksyllä uuden purkin ja vaihtaa, jospa niiden hinnat olisi silloin vähän halvempia. Sisäkukille meni yli 60l uutta multaa ja iltapäivä oli pitkällä ennen kuin sain urakan tehtyä.
Koska Pekka on lomalla, ehdotin että se lainaisi isänsä autoa ja peräkärryä ja kävisi ostamassa isomman erän multaa suoraan  läheiseltä puutarhalta. Pitäisi saada uutta multaa pensaille ja puiden taimille.
Koirien kanssa ei eilen käyty lenkillä, Pekka innostui päivän päätteeksi kävelyttämään ensimmäisen kerran tänä kesänä ruohonleikkuria. Joka paikassa ei vielä ruoho rehtota edes sen vertaa että sitä tarvis leikata. Naapurin tytöt käytti Ihqua lenkillä ja minä heittelin Unskille sen aikaa pihalla palloa.
Laitoin aamulla el.lääkäriasema Otukseen meiliä, josko saisin 30.6. siellä olevaan silmätarkastukseen ajan Ihqulle ja Unskille ja samalla Unskin lonkkakuvattua.
Nyt jotain touhuamaan ennen töihin lähtöä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja: