maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Maanantaiaamun huomenia!

Kuva: punainen narttu, Anna kuvannut 12.4.08
Kuva: viimeisin pentutila 13.4.08.

Taas on yksi viikonloppu takana, eikä siitä selvitty ilman mööpleeraamista. Sunnuntaina värkkäsimme Annan kanssa pennuille tilan ns. Tomin huoneeseen vaikka siellä on iso akvaario ja tietokonekamat. Saimme rajattua pentutilan sellaiseksi, että se on pennuille turvallinen. Vaati kyllä kaikenlaisia viritelmiä sähköjohtojen ja akvaariolaitteiden vuoksi. Tällä hetkellä pentutila loistaa tyhjyyttään ja siivottuna, pennut nukkuvat kukin missäkin ympäri huushollia.
Päädyin rajattuun pentutilaan sen vuoksi, että jos emme ole kotona, pennuilla pitää olla turvallinen tila ja onhan se parempi, että kun Wilma imettää niitä vielä yöllä kaikki saavat maitoannoksensa.
Pennut protestoivat viimme yönä kerran, kun eivät päässeetkään vapaasti huushollissa himputtelemaan. Ei vienyt minun yöunia, kuuntelin aikani vaativia ja välillä anelevia äänensävyjä ja vaivuin untenmaille. Aamulla ei ennättänyt kello herättää, sen tekivät pennut ihan oikeaan aikaan eli klo 6.00.
Nyt aamuaterian jälkeen köllöttelevät osa karhupedillä ja osa olohuoneen kissanpedillä.

Pentujen ruokinnassa on edetty seuraavaan vaiheeseen, liotettuja ja hienonnettuja pentunappuloita on pikkuhiljaa lisätty ruoka-annoksiin, hyvin näyttää maistuvan. Toivottavasti sääennuste pitää paikkansa, kun luvassa olisi lämpenevää. Pentujen pitäisi päästä tutustumaan ulkoilmaan, joten toivoisin muutamaa astetta lämmintä ja tuuletonta säätä. Nyt sataa lunta ja sitä on tullut jo muutaman sentin verran. Pieni pakkanen ei haittaa jos on tuuleton sää, sillä eihän ensimmäiset ulkona käynnit kestä kuin hetkisen.
Eilen illalla kokeilin, onko uroksella kivekset laskeutuneet ja olin tuntevani molemmat kivekset.
Tursake on tottunut hyvin pentuihin, nyt sietää pentujen uteliaisuuden, hännällä leikkimisen ja eilen illalla urospentu kellahti Tursakkeen hännän päälle nukkumaan..... joo olemme ottaneet pentuja syliin ja sohvalle... sorry :).
Wilma imettää parast aikaa eteisessä seisaaltaan pentuja ja minä alan valmistautumaan Haminalla käyntiin.
Mukavaa alkanutta viikkoa.

Ei kommentteja: