lauantaina, huhtikuuta 05, 2008

Sakean lumisateen keskeltä....

Ihkudaan pihallapysyminen on ollut tosi huonoa juoksun jälkeen, se on selvästi sitä mieltä että ohikulkevia koiria on käytävä tervehtimässä. Olen tehostanut pihallapysymistä, hihnaulkoilulla, makupaloilla, hyvällä ja pahalla - ei mitään tehoa. Eilen aloitettiin tehokoulutus järjestetyn ärsykkeen kanssa ja Ihku näytti ettei ole mikään pumpulikoira. Sai tehdä useamman reenin, ennenkuin antoi periksi ja pysyi pihalla. Olisi hyvä saada useamman eri rodun edustajia järjestettyyn reenaukseen.
Olen viimme aikoina tehostanut Ihkun kontaktireenejä, siitähän se kaikki lähtee. Kunhan päästään eroon jäisestä maastosta, kontaktireenaus siirtyy myös muilla alueilla tehtäväksi. Ensin pitää saada koira kuulolle ihan kotioloissa, ennenkuin voidaan siirtyä reenaamaan sitä muille alueille.
Ihkulla on mun sairastelun aikana ihan selvästi suitset löystyneet, huomaa että muutaman viikon vähäinen aktiviteetti on kostautunut ja Ihku on järjestänyt itse aktiviteettinsa.
Pennut sai eilen ensimmäisen paistijauheliha-kermaviili-annoksen. Tämän aamun pentulaatikkotoimiin on kuulunut alusten vaihto, pienet annokset paistijauheliha-kermaviiliä, punnitus ja ensimmäinen matolääkitys Flubenoolilla.

Painot oli; uros 1.350kg, valkoinen narttu 1.380kg, punainen- ja vihreänarttu 1.300kg ja roosapentu 1.200kg.
Lisäruokinnan olen aloittanut pienillä annoksilla, koska Wilma imettää pentuja vielä täysipainoisesti. Seuraavan liha-annoksen pennut saavat aikaisintaan illalla.

Tänään lähden seuraamaan mitä Iin lukiolaiset ovat saaneet aikaan, kun ovat järjestäneet ensimmäistä kertaa Yrittäjäjyysmessut.
Näin muuten 2.4 ensimmäisen västäräkin täällä Pohjois-Iissä. Siitä tulikin mieleen, että kissojen ulkotarhaprojekti pitäisi saada etenemään. En kestä enään Tursakkeen linnunpyyntiä, minä ruokin lintuja talven ja Tursake pyydystää niitä heti jos saa siihen mahdollisuuden. Esitin ulkotarhaprojekia jo Pekalle - ilmeisesti hieman määräilevään/käskevään sävyyn ja vastaus oli sen mukainen... kissat ei kuulu ulkotarhaan. Hmmm. pitää vaihtaa esitystapaa ja tulisihan kissoille ulkotarhaan myös kaiken maailman virikkeitä ja sisätilat. Tuskin ne sinne ressiin kuolee, niinkuin Pekka tuumas.
Mukavaa lauantaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja: