torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Pennut tänään kolmen viikon ikäisiä...

Kuva: 2.4.08 altaalla lenkillä, Wilma jolkottelee ja Ihku lentää.
Kuva: Vihreänarttu ja urospentu aamulla 3.4.08.
Pentujen kehitys etenee ja laatikosta kuuluu pieniä haukahduksia, murinaa, ärinää ja hampaattomia leukoja testaillaan sisaruksiin ja Wilma-emään.
Tarkoitus olisi ottaa viikonlopun aikana pennuista seisontakuvat yksitellen. Minua vähän inhottaa räpsiä salamalla kuvia pennuista, ei varmaan ole kiva pentujen silmille salaman välähdykset. Silmissä on vielä kalvoa mutta kuitenki, kuten tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy niin roosanarttu katsoo suoraan kameraan vaikka yritin ottaa kuvia silloin kun eivät katso kameraan.
Urospentu tekee omalla olemuksellaan vaikutuksen, sillä se on todella urosmainen vahva jäpykkä - ainakin tällä hetkellä. Valkoisen narttupennun päässä tuoksuu myski ja se nukkuu usein samalla tavalla kuin Wilma, toinen etujalka käännettynä taaksepäin. Kaikki pennut ovat seurallisia ja tulevat äänen kuultuaan heti tervehtimään. Laitoin pentujen kamariin eilen vanhan radiokellon päälle, että tottuvat erilaisiin ääniin. Radion ääni samalla häivyttää vähän ulkoa kuuluvia ääniä, Wilmalla on aika pinnassa tällä hetkellä reagoida ulkoa kuuluviin ääniin, pitäähän pentuja suojella.
Wilma pääsi eilen ensimmäisen kerran pienelle lenkille mukaan, takki päällä. Sää oli mitä ihanin, oikein aurinkoinen ja lämmin. Wilmalle teki tosi hyvää päästä tyhjentään kunnolla suolistoa ja päästä haistelemaan ulkomaailmaa. Jaksaa taas makoilla laatikossa tyytyväisenä pentujen kanssa.
Kevät on edenny tällä viikolla huimaa vauhtia. Piha on edelleen paksun jääkuoren peitossa ja lunta löytyy vielä sieltätäältä.
Pennuille tarkoitettu paistijauheliha ostettu ja odottelee pakastimessa tarjoilua, ostin myös Hyla kermaviiliä, jota laitan pikkusen jauhelihan sekaan. Wilma imettää vielä pentuja ihan täysillä ja pennut ovat tyytyväisiä. Pikkuhiljaa viikonlopun aikana alan totuttaan pentuja lisäravintoon, Wilma saa hoitaa imettämistä niin kauan kuin haluaa... ja jos vanhat merkit pitää paikkansa imettää luovutukseen asti. Pentujen ensimmäinen madotus on myös päiväohjelmassa lähipäivinä. Samalla matolääkkeen saa kissat, Wilma ja Ihku sekä konnat.

Nyt kutsuu päivän työt. Mukavaa ja mahdollisimman aurinkoista torstaipäivää!

Ei kommentteja: