perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Melkein massiivinen muutto....

.... akvaariorintamalla. Ensin piti olla vain tavallinen viikkorutiini, mutta siitä muodostui 190l akvaarion tyhjentäminen. Akvaario oli jo sen verran huonossa kunnossa, että oli viisainta tyhjentää se ennenkuin tapahtuu hajoaminen.
Anna oli kaverina ja homma eteni tehokkaasti, ilta vierähti nopeasti.
Kolme huonokuntoista kalaa ja valitettavasti yksi hyväkuntoinen Plettikalauros lopetettiin. Palettikala sen vuoksi kun puolustaa pohjalla agresiivisesti omaa reviiriä toisia kaloja jahtaamalla.
190l akvaarion asukit siirrettiin 440l ja 240l akvaarioihin ja kalat ovat kotiutuneet uusiin altaisiin hyvin. Muuttoressi aiheuttaa varmasti kalakuolemia lähiaikoina, mutta minkäs teet. Anna tyhjensi 190l altaan hiekasta melkein kokonaan, kun yksi asukki piilotteli pohjahiekassa. Helpotti suuresti minun työmäärää.

Lintujen ruokintapaikalle on ilmestynyt muuttolintuja, tämän aamun bongaus oli Mustarastas. Pitää hankkia ruokintapaikalle monipuolista sapuskaa, lintuja on mukava seurata ja lajien kirjo on runsas.

Alan kyllästyä luukku.com roskapostitulvaan, vuorokaudessa tulee n. 150 roskapostia. Minullahan on myös gmail.com meiliosoite, mutta sitä ei ole tullut käytettyä. On aikamoinen projekti vaihtaa mailiosoite, mutta pakko se on lähiaikoina tehdä.

Anna piti pari päivää taukoa meillä käymisessä ja kun eilen saapui pennut saivat melkoisen hepulin :). Annan äänen kuultuaan kaikki ryntäs Annan luo häntää heiluttaen ja tuli ahdasta, kun pennut halusivat yhtä aikaa syliin. Pennut muisti ihan selvästi Annan ja ihmekkös tuo, kun Anna on ollut niiden kanssa tekemisissä syntymästä saakka.

Minulla on vakiintunut aikainen herätys - vai voiko sanoa, että herääminen klo 6.00 on aikaista? Näin on aikaa touhuta muutama tunti pentujen kanssa ja tehdä kotihommia ennenkuin aloittaa työhommat. Pennut osaavat vaatia heti aamusta sapuskaa ja saa olla tosi tarkkana ettei astu niiden päälle, kun touhuaa keittiössä ja jalkojen ympärillä on pieniä viipeltäjiä.
Nyt päivän touhuihin, mukavaa perjantaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja: