tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Sitäsuntätä....

Kuva: Ihku, Anna ja Wilma Laitakarissa meren jäällä 14.4.08.
Kuva: Ihkulle maittaa uni pentulaatikossa, kuvattu 15.4.08 yöllä.

Eilen aamupäivästä muodostui ihan erilainen kuin olin suunnitellut. Auto ei käynnistynyt, kun olin lähdössä Haminalle. Soitto Pekalle ja sen jälkeen Autokorjaamo Kauko Virkkuselle, josta Kake saapuikin tutkimaan missä vika.
Kake antoi kaapeleilla virtaa ja sain auton käyntiin. Sitten mitattiin laturin toiminta ja onneksi se toimi moitteettomasti.
Vika oli mitä ilmeisemmin akussa ja ei ku akun ostoon. Akun hinta oli kyllä pikkuinen järkytys, niiden hinnat olivat nousseet kuulemma vuodenvaihteessa melkoisesti ja sain pulittaa akusta alennuksen jälkeen 107 euroa!!!!
Voi ...kele, toivottavasti vika oli akussa... ei tähän enään mitään laturiremppaa kaivata.

Alkuillasta käytiin Annan ja koiruuksien kanssa Laitakarissa kattomassa mikä on tämänhetkinen jäätilanne. Jäiden vahvuus oli ilmeisesti vielä hyvä, koska jäällä näkyi olevan pilkkijöitä. Anna, Wilma ja Ihku kävivät kävelemässä jäällä, minä jäin kuvaamaan tukevasti maan päälle. Meidän oli tarkoitus myös kävellä mutka Laitakarin toisella rannalla, mutta se jäi aikomukseksi. Sataneen lumena alla oli jäätä ja tietysti minä kaaduin komeasti kaltevalla pinnalla lyöden takaraivoni ties monennenko kerran kipeästi jäähän, viimeistään nyt minua voi sanoa tosi tärähtäneeksi.
Hassua, että kun lyö takaraivonsa, minulla ainakin paine välittyy heti otsalohkoon. Koko illan oli vasemmassa otsakulmassa kirvelevä tunne - ihan kuin olisin kolhinut sen jäähän....onneksi ei käynyt pahemmin ja pystyin ajamaan autolla, (vielä tänään tiistaina otsassa on vähän outo tunne).
Töllötin eilen illalla Täydelliset naiset sohvalla makoillen.... heräsin siitä puolenyön jälkeen ja niinhän siinä kävi, että sain odotella kauan ennenkuin nukahdin yöunille. Annoin pennuille myöhästyneen ilta-aterian ja seurustelin niiden kanssa niin kauan, että nukahtivat yksi kerrallaan. Pennut ovat nyt siinä vaiheessa, että enään ei välttämättä nukuta kimppaunia. Aina on yksi virkumpi, joka kiusaa nukkuvia sisaruksia.

Uutta lunta satoi ihan kiitettävästi maanantain aikana ja kauhulla odotan ennustettuja lämpimämpiä säitä, piha tulee olemaan märkä, märkä ja musta. Koko talven on ollut pihamaalla jääkansi ja oletan vahvasti, että jääpolte on tuhonnut joka ikisen ruohonkorren. Tulee se aika vuodesta, jolloin hermot pitää laittaa narikkaan koirallisessa huushollissa. Pentujakin pitäisi päästä ulkoiluttaan lähipäivinä... mutta katotaan millaiseksi sää ja pihamaa kehittyy - paljastuu.

Éntistä tärähtäneempi lopettaa tältäerää ja aloittaa työhommat.

Ei kommentteja: