maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Elämyksiä Iissä...

Kuva: Laitakarissa jäällä Anna, Katja, Frank, Ihkudaa ja Wilma... Nea ei uskaltautunut jäälle :).
No niin, vauhdikas viikonloppu takana joka ei unohdu varmasti koskaan.
Lauantain sää oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin. Pienten Dieter epäselvyyksien jälkeen Nea, Katja ja Frank pääsivät Oulun koneeseen, sen jälkeen selvittiin "Apua, apua" lenokentän muuttuneiden liikennejärjestelyiden aiheuttamasta sekaannuksessa ja vieläpä hengissä. Tulokahvien jälkeen kävimme Laitakarissa ja Saksalaiset vieraat pääsi tutustumaan suomalaisten teiden huonoon kuntoon ja Ari Vataseen, ei tarvi enään ihmetellä miksi Suomesta tulee MM-tason rallikuskeja. Jututin jäältä palaavia pilkkiöitä ja he kertoivat jään paksuuden olevan vielä 70 cm. Paikkapaikoin jäällä oli hieman vettä, mutta muuten ei siis pelkoa, että sinne uppoaisi. Pienen jäällä kävelyn ja makkaranpaiston jälkeen kävimme pienen autoajelun Iissä. Sitten olikin pentujen trimmaus-sessio edessä. Pennut eivät hätkähtäneet käsittelyä, Lyyti otti jopa pienet nokkaunet trimmauksen aikana. Valkoinen jaksoi pistää hanttiin pikkuisen käsittelyn aikana, olisi ollut paljon muuta mielenkiintoisempaa tutkittavaa pöydällä. Katja otti jokaisesta pennusta kuvat trimmauksen jälkeen.
Nea tarkisti myös, että urokselta löytyy molemmat pallit... ja löytyihän ne.
Nea oli enemmän kuin tyytyväinen pentuihin, samoin Katja, mikäs sen mukavampaa.
Anna jaksoi olla koko päivän meidän mukana touhuissa ja sai varmasti paljon uutta tietoa pennuista ja niiden käsittelystä :).
Illalla kävimme Kärkkäisen kaupasta ostamassa vielä Saksan tuliaisia - sinappia ja lakritsia.
Illalla vietiin Katja ja Frank Iin Sillat Camping alueelle, josta heille oli varattu hulppea rivitalohuoneisto saunoineen kaikkineen. Meillä petti Nean kanssa "kunto" pitkän päivän jälkeen, kävimme nukkumaan heti kun pennut saatiin rauhoittumaan.
Täytyy kyllä ihmetellä, kuinka Nea jaksoi tulla Iissä käymään. Kiitos siitä Nea sinulle!!! Temmeltäähän Nealla kotona seitsemän pentua kaiken muun homman lisäksi, siinä on touhua ihan tarpeeksi ilman vieraita ja vierailua.
Sunnuntaiaamuna menimme Nean kanssa hakemaan Katjaa ja Frankia, lento Helsinkiin lähti klo 11.00. Pitkä ja kokemusrikas oli uuvuttanut vieraamme ja oven avasi unenpöpperöiset kasvot - olivat nukkuneet ponniin :). Katja tuumas, että pitkä ilta lyhyt aamu. Äkkiä tavarat kasaan ja menoks. Vieraillamme oli ollut erittäin vaiherikas ja ikimuistoinen ilta - ei ihan heti unohdu Iissä käynti. Kaikkea voi tapahtua, ovet lukossa, avaimet sisällä ja itse parvekkeella keskellä yötä - onneksi Katjalla oli kamera :). Piti nauraa pissat housussa katsoessamme kuvia kamerasta ja kuunnellessamme Katjan ja Frankin kertomusta.
Nea, Katja ja Frank pääsivät turvallisesti koneeseen... joku helkkarin Dieter kummitteli niille koko matkan ajan ja teki kiusaa... no nyt asialle voi jo nauraa... vai mitä Katja ja Frank.

Pentujen viimeinen viikko kotona ja nyt valmistaudumme Oulun reissuun eläinlääkäri Akuuttiin olisi tarkoitus selvitä heti aamusta. Pennut nukkuvat vielä aamuruokailun ja formuloinnin jälkeen, heräsivät jälleen kello viiden aikaan.
Nyt lähtöä valmistelemaan, töitäkin pitää ennättää vielä tänään tehdä... joten aurinkoista maanantai päivää... vaikka täällä Iissä on sumuista ja kosteaa.
Kiitos Katjalle, Frankille ja Nealle vierailusta ja Annalle tsemppiä koulupäiviin :)!

Ei kommentteja: