maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Uusi viikko alkanut

Kuva: Onneksi edes mustikanlehdissä on kaunis ruskaväri.
Kuva: Uuno rilluttelee vielä keskeneräisessä trimmissä rannalla.






Kuvat: Pitkänkarin rannalta.
Kuva: Kuvattu sateenvarjon alta sateessa Laitakarissa.
Kuva: Auringonlaskua kuvattu pihalta.
Kuva: Kuvattu sunnuntai-illan lenkillä.

Tuulinen ja sateinen viikko ja viikonloppu takana. Vuodenaikaan nähden lämmin sää on jatkunut, mutta ennusteen mukaan tällä viikolla viilenee. Sään viileneminen ei haittaa, jos ei tuulis myrskylukemissa.
Latasin noi kuvat jo maanantaiaamuna, mutta aika loppui kesken ja tekstiä kirjoittelen vasta myöhään tiistai-iltana.
Maanantaina oli ohjelmassa - ei koulupäivä - vaan reissu Akuuttiin. Lisalta poistettiin silmän yläluomesta syyläkasvain ja Ihku sai rokotukset. Wickströmin Kaisa arveli syyläkasvaimen hyvälaatuiseksi, varmuuden vuoksi halusimme Piksun kanssa että koepala laitetaan jatkotutkimukseen.
Oulun reissulla vierähti koko päivä. Heti aluksi el.lääkäriaika oli melkein tunnin myöhässä ja operaation jälkeen Lisa veti sikeitä sinnikkäästi - näki varmaan hyviä unia. Otin muutaman kuvan, mutta ne tuli tänään purettua koulun koneelle.
Uunon nyppimisurakka on sitten ohi *luojalle kiitos*. Otin loppurutistuksen sunnuntaina ja viimeistelin koneajolla. Uuno osas heittäytyä välillä aivan veteläksi trimmauspöydällä ja Pekka sai olla kaverina kun tein koneajon. Uunon sivistyksessä on selvä harmittava aukko - sillä ei ole todellakaan kokemusta trimmauksesta. Jos koiranne rotu on trimmattava, huolehtikaa hyvät ihmiset siitä, että sen turkki myös hoidetaan asian mukaisella tavalla säännöllisesti. Kun koira totutetaan nuoresta lähtien käsittelyyn ja trimmaukseen on se kaikille osapuolille helpottava asia. Ei koiralta tarvi kysyä mitä saa tehdä ja mitä ei, kun kyseessä on hoitotoimenpiteet. Kyllä se oppii sietämään ja vaadittavat toimenpiteet ja lopussa kiitos seisoo - hyvä palkinto odottaa. Kyllä Uunokin oppi juoksemaan keittiöön jääkaapin viereen ja makupala oli 100 varma.
Koneajon tekee lyhessäkin ajassa, mutta nyppimiseen pitää varata enemmän aikaa ja nyppimisaika on varattava hyvissä ajoin - aikavaraus ei yleensä onnistu päivän parin varoitusajalla.
Uuno ja Ihku on melkoinen pari. Niillä käy leikki hyvin yhteen - välillä Ihku kyllä näyttää kaapinpaikkaa. Ovat luonteeltaan samanlaisia iloisia rilluttelijoita.
Lähdimme Pekan kanssa lauantaina katsomaan Laitakariin myrksyä. Minä kamera kaulassa laskeuduin vesirajaa kohti kiveltä kivelle - rannassa on todella suuria kivenjärkäleitä. Eiköhän yksi kivistä liikahtanut ja minä kaaduin suoraan mahalleni terävään kivikkoon. Kuului ikävä ääni, kun kamera rysähti kivikkoon ja AUTS minua sattui joka paikkaan. Pekka joutui kampamaan minut kivien välistä ylös ja mulla mielessä vain kuinka kameran kävi. Pienemmät vauriot tuli kameraan, kuin minuun. Kameran vastavalosuoja - joka juuri oli kotiutunut harharetkiltään oli palasina - itse kamerassa ei mitään. Mun vasen sääri sai kolhuja taas sääriluuta myöten, vasen ranne ruhjeilla, oikean käden keskisormi turpos (ja on vieläkin nakkina) ja oikean jalan polvi mustelmilla ja jalkapöydän sivu kipeä. Oli kyllä jälleen mielettömän hyvä tuuri ja pääasia, että kamera ei mennyt rikki.
Tursake tuli häiriköimään, joten on viisainta lähteä nukkumaan. Toivottavasti huommena sais jotain kotihommia tehtyä... ja aamusta voisi olla hyvä kuvasilma - jos ei sada. Äsken tuli rankasti vettä ja lämpötila on lähellä nollaa. Onneksi ei tarvi lähteä autolla aamuvarhaisella liikkeelle.
Kennelliitosta tuli lasku Ihkun lonkkakuvauslausunnosta - lasku maksettu ja nyt voi odotella tulosta Koiranettiin. Aika näppärä toi nykyinen systeemi.
Niin ja Uunosta on tulossa ihan "oikea" seisontakuva - se olisi jo sunnuntaina otettu mutta kun satoi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :).
Sleep well!

Ei kommentteja: