tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Aurinko paistaa

Tosi harmaa, kostea ja sumuinen viikonloppu takana. Kävimme päivittäin lenkillä ja lauantaina saimme vihdoin haettua kuusenoksia Wilman haudalle. Wilman ja Feisyn & Indin haudalla on palanut yötä päivää kynttilät. Nyt on niin pimeä aika vuodesta, että on kynttilöiden aika. En polta kynttilöitä juurikaan sisällä (tuoksukynttilöitä en voi sietää), mutta sitäkin enemmän ulkona. En ole mikään haudan palvoja, varmaanki sen vuoksi että kun koira on lakannut hengittämästä eli kuollut sen maallinen maja muuttuu persoonattomaksi - ei se enään tunnu siltä mitä se oli ollut eläissään. Pois menneet koirat siirtyy muistoihin ja sydämeen. Feisyn ja Indin haudalle olen istuttanut koivun, Kikan haudalla on kanervaa, en ole vielä päättänyt minkä pensaan istutan Wilman haudalle - keväällä ens alkuun ainakin orvokeita.
Eilen oli tosi tuulinen, mutta aurinkoinen sää. Lähdin kylmästä tuulesta ja 0 paikkeilla olevasta lämpötilasta huolimatta koirien kanssa pitkälle pyörälenkille. Voi jessus sitä vauhtia, oli täys työ pidätellä ja jarrutella sekä pysyä pystyssä. Koirilla oli virtaa taas ylenmäärin. Pyöräilimme altaalle, jossa päästin koirat irti ja pidin sellaista pyöräilyvauhtia yllä, että koirat joutui ravaamaan koko ajan. Teimme ylimääräisen parin kilometrin lenkin metsään, talutin pyörää että olisin hieman lämmennyt. Runsaasta vaatetuksesta huolimatta olin aivan jäässä, tuuli meni luihin ja ytimiin. Paluumatkalla kiitin luojaa, että koirilla riitti vauhtia loppuun asti, sillä paksuista sukista ja lenkkareista huolimatta varpaat oli ihan jäässä. Kurvasimme kotipihaan hurjalla vauhdilla, eikä koirista olisi uskonut että takana oli n. 15 km vauhdikasta menoa.
Kuvittelin hyväuskoisena että ilta onkin sitten rauhallinen koirien osalta... turha toivo... äksöniä riitti ihan iltamyöhäiseen asti.
Tänään koirilla on lepopäivä. Olen värkkäillyt kaikenlaista pientä. Käynyt keittiön kaapistoja ja laatikoita läpi, ompelin koirien autoalustaan pari vaihtopäällistä, kävin kaupassa ja keitin jauhelihakeiton. Vielä olisi pientä värkkäämistä tiedossa päivänvalon aikana, jota ei enään kauaa kestä. Koirat olisivat valmiit lenkille, mutta pääsevät vasta iltahämärissä käymään pikku lenkin.
Meille tulee luultavasti äksöniä lähiaikoina, pari koiraa on tulossa hoitoon ja se tietää Ihqulle ja Unskille uutta seurattavaa ja ajankulua. Huomenna olisi tarkoitus käydä hoitoon tulevien koirien kanssa tutustumislenkki meidän lenkkeilymaastoihin omistajan kera. Ei ole sitten koirille niin iso ihmetys, minne ovat joutuneet... ovat kyllä molemmat käyneet meillä aiemmin, ettei ihan outoja olla. Yhteislenkillä ei kyllä näiden koirien kanssa olla aiemmin käyty.
Loppuu minultakin lorvailu, kun on taas enemmän koiria huushollissa.
Lorvailusta puheenollen, poistun jälleen takaoikealle. Aurinkoisia päiviä!

Ei kommentteja: