tiistaina, marraskuuta 08, 2011

Kylän pinnassa ja lähimetsissä

Sunnuntaina käytiin Piksun ja valeraskaana olevan Lisan kanssa kimppalenkillä "kylän pinnassa". Lisa oli valeraskaudesta huolimatta reipas. Lenkki aloitettiin pappilan parkkipaikalta josta suunnistettiin sillan yli koirapuistoon. Koirat sai haistella hetken tuoksuja, ennekuin jatkoimme matkaa uudelle "näköalareitille" rantamaisemaan. Sen jälkeen teimme kierroksen Vanhaan Haminaan ennekuin palasimme autolle. Lenkin päätteeksi tulimme meille pullakahville, koirat sai oman osansa pullasta. Oli tosi mukava ja koirillekki hyvä, erilainen lenkki, pääsivät vaihteeksi ihmisten ilmoille - ainakin Unskille ja Ihqulle harvinaisempaa herkkua.
Tihkusateessa oli sopivasti tauko lenkin ajan.

Eilen käytiin läheisessä metsässä lenkillä. Tein välillä yllättäviä poikkeamia lenkkireittiin, koska Unski meinas ottaa laumanjohtajan paikan edeten reilusti edellä. Unskissa on tapahtunut huomattava muutos, myös Piksu huomas sen. Se ei enään esim. pihalla juuri rilluttele toisten koirien kanssa vaan pysyttelee minun lähistöllä ja seuraa tarkasti mitä teen. Varmasti käytökseen vaikuttaa pallien poisto, tytöt ei enään kiinnosta entiseen malliin, myös jatkuva narttujen pissojen merkkaaminen on loppunut. Terävyys ja vauhti ei ole kadonnut mihinkään.
Sääennusteessa on lupailtu vähän aurinkoisempaa säätä, jospa koiristakin saisi jonkinlaisia kuvia otettua. Lupauduin pesemään siskon ikkunat ja niitä on ihan kiitettävästi, aloittelin eilen ja jatkan tänään. Tänään koirilla on tylsä häkkipäivä tiedossa. Huomenna ajattelin viettää koirien kanssa metsässä reenaten jälkeä ja esineruutua.
Löysin kadonneena oleet esineruutuliivit sekä muitakin joskus Wilmalle hankittuja vermeitä. Vielä on hukassa Wilmalle PK tottikseen hankittu metallinen kettinkikaulain. Muistelen käyttäneeni sitä kun kävimme Ihqun kanssa hallissa tottisreeneissä.
Trimmauksen jälkeen Unski ja Ihqu muistuttavat toisiaan niin, ettei niitä erota pihalla huonossa valaistuksessa. Olen erehtynyt niistä jo monta kertaa... jostain syystä tätä "ongelmaa" ei aikaisemmin ole ollut.
Päivä valkenee, joten ei ku hommiin... aurinkoa odotellen +6 asteen lämpötilassa.

Ei kommentteja: