tiistaina, elokuuta 21, 2007

maanantai turinoita...

Kuva: Eilen sienestysreissulla kuvatut pienenpienet kukkaset. Pienikin voi olla kaunista.

Oltiin jälleen eilen sienestysreissulla Laitakarissa muutama tunti. Koirat oli jälleen virtaa täys ja formuloivat sorsanmetsästys-paukkeen säestyksellä täysillä... kuten snakuille on tyypillistä, ei ole puolivaihdetta.
Lisan ja Ihkun värkit ovat jo tötteröllään, että juoksuputki on lähellä. Se ei voi olla vaikuttamatta koiriin - ovat kuin seinästä revästyjä pähkähulluja :). Kolmen laumassa hulluus tiivistyy.
Eiköhän sitten kun tultiin kotiin, huomattu että Wimpula ontuu. Oli saanut tassuvamman ja nyt yritän pitää sitä levossa ja suttia tassussa. Aika huonolla menestyksellä, repii heti kun silmä välttää sutin ja sukan pois.

Pitää yrittää hoitaa desinfioinnilla ja antibiooteilla ja kunhan löydän ilmastointiteippirullan niin saisi sukankin pysymään jalassa. Wilma ei juuri noteraa kipeää tassuaan, spurttilähtöjä otetaan entiseen malliin toisten perässä.
Nyt mietin kahden vaiheilla, lähdenkö kuvaamaan Laitakariin auringonlaskua ja jos lähden otanko Lisan ja Ihkun mukaan vai en... tai vaikka Ihkun. Vaikka kuinka päätän, että koirat saa jäädä joltakin reissulta pois, aina ne autosta löytyy.
Eilen illalla olin niin väsynyt, etten jaksanut lähtä kuvaamaan auringonlaskua vaikka se oli hieno.

Tänään taas kuulin ikävää koiraharrastustoimintaa. Suomeen ostetaan eri rotuisia pentueita (koko pentue) ulkomailta halvalla ja myydään Suomessa 1500€ pentu. On epäselvää saako pennut loppujenlopuksi papereita ja valitettavasti jotkin pennuista on olleet sairaita ja jouduttu lopettamaan. En usko, että jos ulkomainen kasvattaja on "oikea" kasvattaja, pentueen vanhemmat ovat menestyneitä niin tuskin tänne peräpohjolaan kukaan haluaa myydä koko pentueita ja puoli-ilmaiseksi. Jotain pentutehtailua siinä täytyy olla takana - puolinsuntoisin.
Koirabisneksessä liikkuu suuret rahat ja ihmiset ovat valmiita maksamaan "muotiroduista" maltaita. Ja nämä trokarit ovat ilmeisen hyviä suustaan ja saavat puhuttua pennun ostajille suut ja silmät täyteen puppua. Bisnes to bisnes.
Tosi surullista. Ja eihän tämä ole mikään uusi ilmiö, tuli vain tänään esille aika voimakkaana.
Tänään on ollut ihan ilma, puolipilvistä ja lämmintä - voi ku tälläiset ilmat kestäisi..kestäisi ja kestäisi.
Eipä tarvi lähteä kuvaamaan auringonlskua tänä iltana - meni taivaanranta pilveen. Maanantin vinkkinä Lemmikkipalstan PK-foorumissa ollut keskustelu eräästä koulutusmenetelmästä. Katsokaa video ja lukekaa avoimin mielin käyty keskustelu http://www.lemmikkipalstat.net/foorumit/Forum3/HTML/009111.html
Hyvää alkanutta viikkoa.

Ei kommentteja: