sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

Rauhallinen sunnuntai aamu....

Wimpula toimi herätyskellona, vikisemällä. Nyt ulkoilun ja sapuskan jälkeen koiruudet ovat ruokalevolla. Sää on pilvinen, mutta päiväksi on luvattu lämmintä. Ens viikosta pitäisi sääenneusteen mukaan tulla helteinen, jos toteutuu mattojenpesua tiedossa.

Tänään tulee kuluneeksi kuukausi Muorien poismenosta. Ei ole ollut päivää, etteikö niitä olisi muistellut. Pari viikkoa sitten tuli hassu tunne, kädet kaipas tunnetta mikä tuli Feisyn ja Indin silittämisestä, eikä sitä tunnetta korvaa snakujen silittäminen.

Eilen käväsin Kiimingin näyttelyssä, kaverin koira menestyi hyvin tuomarin tiukasta linjasta huolimatta. Vaikka metsästyskoirarodusta olikin kyse, kiinnitin huomiota, että vain harvat esitti koiraa tuomarille, kuten olen yleensä tottunut näkemään. Joillakin esittäjillä koirat sai seisoa ihan miten vaan, tarkoitan että koiraa ei seisotettu tuomarin edessä sivuprofiili tuomariin päin. Ainakaan tämä ulkomaalainen tuomari ei kommunikoinut mitenkään esittäjien tai yleisön kanssa.
Viereisestä ajokoirakehästä kuuli taas ihan selvästi, kuinka tuomari selväsanaisesti kertoi koirista ja omista ratkaisuistaan.
Käydessäni kanttiiniteltassa, siellä oli nainen ison Berhardilaisen kanssa - aivan teltta-aukon rajamailla. Lyhyenä aikana Berhardilainen hyökkäs kaksi kertaa ohikulkevan koiran kimppuun varoittamatta. Koiraa piteli ilmeisesti ei omistaja, koska ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen viereisen kehän reunalta tuli naishenkilö joka komensi koiran maahan ja puristeli näennäisesti toruen poskinahasta - kun koira oli saatu maahan.
Ei menny kuin hetki, kun koira uusi hyökkäyksen. Koiraa pitävä nainen oli selvästi hädissään ja minä sanoin hänelle, että vie koiran helvettiin täältä räyhäämästä. "Ilmeisesti omistajanainen" tuli jälleen koiran luo ja rupes mulle urputtaan "ei silti tarvi sanoa että vie helvettiin" samalla koiraa paijaten ja silittäen. Vasta kun pari muuta henkilöä kävi sanomassa, että koira on parasta viedä pois, ennenkuin sattuu vakavampaa naiset lähtivät kuljettamaan koiran pois.

Oli suoranainen ihme ettei sattunut vakavampaa, kyseinen koira on selvästi kuin aikapommi tuollaisella omistajan asenteella. Koira hyökkäsi siitäkin huolimatta vaivattomasti, vaikka koiraa pitelevä nainen istui esteenä koiran ja ohikulkijoiden välissä.
Eilinen loppupäivä meni sitten kuunnellen Saksanpaimenkoirien Pääerikoisnäyttelystä kuuluvia uutisia. Jäi sitten lähtemättä tänään katsomaan erkkaria. Onhan tässä tullut reissattua. Olisi tarkoitus, että lähdemme katteleen jälleen sieniä vähän retkeilymielessä, eväät ja koirat mukaan. Mukaan lähtee myös Feisy ja Indi - ajatuksissa.

Pomittua SPL:n Päänäyttelysivulta - tulokset sivu "Tulokset tulevat tänne sitten kun niitä on."... voi keleen kele, tuloksia on tahkottu perjantaista asti ja vielä sivuilla lukee noin... ilman tuloksia.. kuka valopää keksi laittaa tulos-sivulle moisen kommentin?

Ja minun Soneran laajakaista liittymä on toiminut todella hitaasti pari viimeistä päivää.

Ei kommentteja: