perjantaina, elokuuta 24, 2007

perjantaina klo 10.30....

Kuvassa koirat "jättikokoisessa" makkararuudussa 23.8.07
Kuvassa koirat etsii heitettyä keppiä 23.8.07

Torstai 23.8.07 - Aamusta tein hommia ja sen jälkeen vietimme päivää Kotakankaalla kauniissa ja lämpimässä säässä, sienestäen, nuotioiden ja koirat sai työskennellä isossa makkararuudussa, jonka olin huolellisesti ensin tallannut koirien odottaessa autossa. Ruutuun tiputtelin yhden nakkipaketillisen nakkisiivuja. Oli kiva katsoa koirien tarkkaa työskentelyä, siinä oppivat että jos menee tallatulta alueelta pois ei löydä makupaloja. Alue veti vielä myöhemminkin puoleensa, aina joku koirista pistäyty tutkimaan löytyisikö sieltä enään mitään.
Eilen tais olla tän kesän viimeinen lämmin päivä, ennuste on luvannut sään huomattavaa viilenemistä. Wilman tassu ei vaivaa tai ole enään kipeä, parin päivän lepo ja suoja teki tehtävänsä ja Wilma sai rillutella muiden mukana täysillä.
Iltapäivällä kävin poimimassa herukoita talven varalle ja kotiuduin vasta aika myöhään, perinjuurin väsyneenä - raitis ilma teki tehtävänsä.
Tänään meidän päivä alkoi herätyksellä klo 4.00. Lähdin koiruuksien kanssa viemään Pekka töihin ja koska Tomin juna tuli Ouluun klo 7.28 päätin odotella Oulussa.
Ja mitä tehdä aamuyöllä koirien kanssa Oulun laita-alueella - no tietenkin lähdimme aamulenkille. Alussa oli aika pimeää kun lähdimme Pateniemen laitamilta ulkoilureittiä pitkin hortoileen. Ketään ei ollut siihen aikaan liikenteessä, joten koiruudet sai olla irti. Ensin kiertelimme Kuivasrannan reunamilla, sitten suunnistimme Kaijonharjua kohti edelleen ulkoilureittiä. Saimme kulumaan aamulenkillä kaikkiaan yli tunnin, ketään muita jalkamiehiä tai koiria ei nähty ja lukuunottamatta pientä pätkää Kuivasjärven tien läheisyytä koirat oli irti. Loppuodotusaika oltiin sitten Rautatieaseman edessä. Heti aamuyöllä oli +16 astetta lämmintä ja lenkkisää oli mitä mainioin. Takaisin kotona oltiin klo 8 aikaan.
Nyt on ensimmäinen satsi herukoista mehustettu, ajattelin valmistaa mustaherukkamehusta hyytelöä. Koiruudet ovat untenmailla. Oli sen verran poikkeava aamu, että ruokailun jälkeen kaikki oikaisivat makuulle ....olisipa minullakin mahdollisuus pikku tirsoihin.. Ei juuri ole mukavampaa kuin tekemisestä tai lenkkeilystä väsyneet koiruudet... se on sellaista oikeaa unta ja väsymistä josta ei sinkoilla joka risahdusta tarkastamaan.
Aurinko paistaa ja minulla on tekemistä vielä vaikka ja kuinka... on eri asia mitä saan loppujen lopuksi tehtyä... en ota ressiä. Ulkona pitää olla nyt kun sää suosii ja tarkenee ilman toppatakkia.
Mukavaa viikonloppua ja koiruuksille uusia kokemuksia.

Ei kommentteja: