sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Yölenkin jälkeistä heräämistä








Kuvat: Yölenkillä Annan kanssa.
Käytiin Annan kanssa taas yölenkillä. Lähdimme illalla kymmenen jälkeen kja olimme takaisin meillä vasta kahdentoista jälkeen. Jätimme auton vanhan Martinniementien varteen ja lähdimme reippaalla vauhdilla kävelemään Iin suoran pyörätietä. Pyörätien ja nelostien välissä on osanmatkaa hirviaita, joten koiriat voivat turvallisesti himputella
vapaana. Olimme kyllä tosi tarkkana, koska näimme hirven toisella puolen nelostietä.
Pyörätieltä poikkesimme viljelystielle, sieltä takaisin autolle reipasvauhtiselle lenkille tuli pituutta reilu viis kilometriä.
Koirat oli tietty tosi elementeissään ja meidän iloa häiritsi kesän ensimmäiset sääsket. Vaikka niitä ei montaa ollu, niin päänahan kuppasivat.
Koska ilta oli vielä nuori ja näytti olevan kaunis auringonlasku, että käydään vielä Pitkänkarin rannassa. Ei tarvinnut pettyä mökin rannassa, taivaalla oli tosi kauniit värit ja hieno tunnelma. Ihku bongas kekkapääkepin vedestä ja rohkaisimme sitä kahlaamaan keppiä hakemaan. Ihku reippaana tyttönä sai lopulta vedettyä tosi pitkän ja painavan kepin rannalle. Kikka ja Wilma ei kastellu kinttujaan. Totesimme jälleen, että Ihku on tosi reipas otus.

Odotan todella mielenkiinnolla tälle päivälle luvattua hellettä. Viimmepäivien tuuli on ollut sen verran kovaa ja kylmää - tuulee mereltäpäin - etten millän usko nähtävän ainakaan meidän pihalla hellelukemia. Eilen vasta iltapäivällä tarkeni pihalla ja lämpö käytettiin heti hyväksi - pesin Kikan.
Joo... radiossa varotetaan just kovasta tuulesta Perämerelle 14 metriä sekunnissa - hyvästi helle.
Aion tänään pestä konnalandian, sen nurkkaus on aina lämpimin paikka meidän pihalla. Eilen imuroin ja pesin auton sisältä.
Anna on yökylässä - nukkuu vielä. Minulla on sämpylätaikina-aineet valmiina odottamassa. Lupasin Annalle tuoreita sämpylöitä aamupalalle.
Anna nauttii kesäloman ensimmäisestä päivästä - todistuskin oli ollut sen verran hyvä, että nyt kannattaa viettää kunnon kesälomaa hyvällä omallatunnolla.
Nyt sämpylätaikinan kimppuun, ettei Anna ennätä herätä ennen uunituoreita sämpylöitä. Nauttikaa lämmöstä, missä sitä nyt sitte tänä päivänä onki... kehoittaa naama vihreänä kateudesta Tuula.


Ei kommentteja: